Свържи се с нас: 0876 / 170 044
Всяка една машина

Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan ALP-1® комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии - Цена - Продажба

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan ALP-1® комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan  ALP-1®  комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan  ALP-1®  комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan  ALP-1®  комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan  ALP-1®  комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Професионален тестер за алкохол / дрегер Alcoscan ALP-1® комплект + 50 броя мундщук + резервни алкални батерии
Видео
Видеофайлът може да бъде ориентировъчен
Описание
№ в каталога: BG38808
Артикулен номер: A006
Марка: Alcoscan
Произход: Южна Корея
Характеристика:

AlcoScan®™ ALP-1 - Професионален тестер за алкохол в кръвта от най-висок клас със CE/TUV-Сертификат, Произведен в Южна Корея:


ALP-1® е тестер съчетаващ в себе си най-новите и най-високите постижения в областта на измерването на алкохолна концентрация.

ALP-1® включва в себе си електрохимичен сензорен модул (Fuel cell alcohol sensor), интегрирана памет за 500 резултата, възможност за ползване на външна памет, три режима на измерване, Bluetooth, софтуер за връзка с РС, принтер за резултата.

Уредът използва заводски калибриран сменяем сензорен модул и индивидуални мундщуци. Така ползвателят разполага винаги с точен (калибриран) уред през целия му експлоатационен живот, при минимални експлоатационни разходи.

Професионален тестер за алкохол в кръвта модел ALP-1® измерва алкохолно съдържание до 4‰ (промила) при точност от +- 0,05‰ отнесена за измерена стойност 1,0‰.

Използваният измервателен елемент е „електрохимичен измервателен сензор (Fuel cell alcohol sensor)“ от последно поколение, осигуряващ професионално измерване на алкохолна концентрация за нуждите на фирми, полиция и всеки любител на висококачествената измервателна техника.

Сензорният елемен при ALP-1® е оформен като заводски калибриран сензорен модул, който позволява да бъде подменян при нужда от самия потребител, без участието на обслужващия сервиз. Това увеличава самостоятелността при използване и намалява времето за обслужване на тестера до секунди.

Електрохимичният тип измервателен сензор освен висока точност на измерване осигурява удължен период за експлоатация между циклите за обслужване/калибриране. Също така осигурява значително по-висока степен на устойчивост и стабилност по отношение на влиянието на влажност, температура и замърсяване на околния въздух върху работата и годността на тестера в сравнение с полупроводниковия тип измервателен сензор.

ALP-1® работи с многократен индивидуален сменяем накрайник (мундщук), което гарантира хигиената на ползвателите и висока точност на измерване. Комплектът на уреда включва 55 броя мундщуци (5 в опаковката на уреда и 50 допълнително от нас). Използваният от ALP-1® мундщук е специално разработен и се използва единствено от този модел тестер, с цел обслужване на високите технически параметри на модела.

При ALP-1® мундщукът може да бъде поставен двустранно, с което пробата да може да се взима както отдясно така и отляво за удобство на ползвателя.


ALP-1® има три режима на работа:


NORMAL. При този режим резултатът се изобразява върху дисплея като цифрова стойност.

FAST. Това е режим за бърза проверка /скрининг/, при който се отсяват резултатите в две групи: по-големи и по-малки от зададена стойност, програмируема от потребителя, например 0.5 промила. Резултатът при този режим се изобразява върху дисплея като буква: „Р“ PASS – когато резултатът е с по-ниска стойност от зададената и „F“ FALL – тогава, когато резултатът надвишава зададената стойност. Провеждането на скрининг не изисква използване на индивидуален мундщук, а се реализира чрез специален накрайник, разработен специално за този режим на работа (виж приложената фотодокументация).

PASSIVE. Това е режим, който може да се прилага с всеки от останалите два режима NORMAL и FAST. При него вземането на проба от дъха става с натискането на бутон и не се изисква „издухване“ от страна на проверявания. Този режим намира приложение в случаите, когато проверяваният не е в състояние да даде сам пробата за изследване.


Още за техническите характеристики на ALP-1®:


ALP-1® притежава интегрирана памет за 500 резултата от измервания, включително точното време и дата на провеждането им.

Тестерът има слот за включване на външна SD-памет, с което обемът на съхраняваните в него резултати става нелимитиран.

Посредством специално разработен фирмен софтуер резултатите от измерването могат да бъдат трансферирани към компютър, където да бъдат документирани и анализирани.

Софтуерът е наличен върху CD и придружава всеки закупен тестер. Инсталацията на софтуера и работата с него са изключително лесни и подробно описани в придружаващите тестера инструкции за експлоатация.

Връзката между тестера и компютъра може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth“.

Като опционална възможност производителят е предвидил специализиран миниатюрен мобилен принтер за отпечатване на резултата от всяко измерване. Това позволява работата на тестера да бъде документирана върху хартиен носител в мобилни условия, независимо от наличието на компютърна конфигурация на мястото на мерене.

Връзката между тестера и принтера може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth“.

Чрез „Bluetooth“-връзка ALP-1® може да реализира връзка с мобилен телефон и така да „зареди“ в него резултата от конкретно измерване, което се документира от камерата на мобилния телефон. Така се получава доказателствен резултат за конкретно измерване с измерен резултат, точно време на извършване и видеозапис на процеса на измерване.

Производителят е предвидил и звукова сигнализация, която съпътства цифровия резултат върху дисплея. Така ALP-1® „ще Ви предупреди“ в какъв диапазон е резултата, тогава когато нямате възможност да видите точната стойност на измерената алкохолна концентрация.

ALP-1® е компактен и удобен за работа. Размерите му са 133 х 64 х 33мм, теглото е 198g.

ALP-1® притежава 4-разреден LCD дисплей.

ALP-1® работи с 2 броя алкална батерия размер АА 1.5V, включени в комплекта и налични навсякъде на пазара при нужда от смяна. Тестерът е изключително „икономичен“ по отношение на консумацията на ел. захранване - животът на 1 комплект нови алкални батерии е около 3000 теста /тук не се има предвид работата на тестера с външни устройства/.

Измерването с ALP-1® е бързо, в рамките на секунди.

ALP-1® е изпълнен в уникален корпус с черен цвят.


Комплектът на ALP-1® включва: Тестер ALP-1® с „Bluetooth“ функция и слот за допълнителна SD-памет; Пластмасов куфар за съхранение на комплекта; 2 броя Алкална батерия 1.5V размер АА; CD със софтуер и кабел за връзка с компютър; 55 броя сменяеми индивидуални многократни накрайници (мундщуци); 1 брой накрайник за скрининг; Калъф за съхранение; Дръжка за тестера; Инструкция за експлоатация на български език; Инструкция за експлоатация на английски език; TUV / Œ сертификат.

Цената на един брой специализиран принтер за резултати (опционално) е 360.00 лв с ДДС;

Цените на допълнителни мундщуци (извън включените в комплекта) може да намерите в категорията "Консумативи и аксесоари за дрегери за алкохол";

Цената на един брой сензорен модул за последваща смяна при необходимост е 240.00 лв с ДДС;

Цената на сервизната процедура калибриране на ALP-1 е 72.00 лв с ДДС. С цел гарантиране точността на уреда е желателно да се извършва калибриране поне веднъж на всеки 6-12 месеца експлоатация;

На склад Безплатна доставка
96000 лв.
с вкл. ДДС