Мини сет за производство на домашна бира, без включен малц- FERRARI 21721.
Окомплектовка:
1бр. Опаковка със 100 тапи ᴓ26.
1бр. Кранче за бира с уширение.
1бр. Затварачка ръчна ”Hamer”.
1бр. Ферментатор - 11 литра.
1бр. Капак за ферментатор с уплътнение.
1бр. Прозрачен цилиндър за контрол на ферментацията.
1бр. Ареометър.
1бр. Шесткамерна въздушна запушалка.
1бр. Четка за миене на бутилки.
1бр. Опаковка калиев метабисулфит за стерилизация.
1бр. Пластмасова бъркалка за смесване на съставките.
1бр. Залепващ се термометър.
1бр. Дозатор за захар.
1бр. Редуциращ винтил за канелката.
Пивоварна инструкция:
1. Стерилизирайте всички съставни части на комплекта със стерилизиращ разтвор и ги оставете да се отцедят за поне 10 минути.
2. Загрейте кутията (с малца) на водна баня.
3. Изсипете съдържанието на кутията във ферментатора, в който предварително сте разтворили 1 килограм захар Black rock (или подобна захар) в 3-4 литра вряла вода.
Разбъркайте докато малца се смеси напълно с разтопената захар. Добавете студена вода до препоръчителното ниво. Разбъркайте добре и поставете мъстта на температура от 24ºС. Добавете маята и разбъркайте интензивно.
4. Поставете въздушната запушалка на определеното място върху капака на контейнера. Напълнете я до средата със стерилизиращ разтвор (вода и метабисулфит).
5. Затворете ферментатора плътно (херметически). Дръжте ферментатора на температура не по-ниска от 20ºС и не по-висока от 28ºС, докато достигне своето специфично тегло (плътност). (стъпка 6).
6. Проверете плътността със специален ареометър. Стойността на отчета трябва да достига 1005 OG. Това отнема 5-7дни.
7. Стерилизирайте бутилките със стерилизиращия разтвор и ги оставете да се отцедят за поне 10 минути.
8. Напълнете бутилките. Добавете захарта във всяка бутилка, използвайки съответните дозатори.
9. Затворете бутилките посредством затварачката Ferrari “Gloria” (art. 17480), разклатете добре, за да се разтвори захарта и след това ги съхранявайте в продължение на 5 дни, при температура над 20ºС за вторична ферментация.
10. Бирата ще бъде готова след 2-3 седмици и ще бъде още по-добра след 2 месеца. Наздраве!!!!