0876 / 170 044
Всяка една машина

Мини сет за производство на домашна бира FERRARI 21721 /без включен малц/ - Цена - Продажба

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Мини сет за производство на домашна бира FERRARI 21721 /без включен малц/
-29%
Мини сет за производство на домашна бира FERRARI 21721 /без включен малц/
Мини сет за производство на домашна бира FERRARI 21721 /без включен малц/
Видео
Видеофайлът може да бъде ориентировъчен
Описание
№ в каталога: BG35170
Артикулен номер: 21721
Марка: FERRARI
Характеристика:

Мини сет за производство на домашна бира, без включен малц- FERRARI 21721.

 

Окомплектовка:

 

  • 1бр. Опаковка със 100 тапи ᴓ26.
  • 1бр. Кранче за бира с уширение.
  • 1бр. Затварачка ръчна ”Hamer”.
  • 1бр. Ферментатор - 11 литра.
  • 1бр. Капак за ферментатор с уплътнение.
  • 1бр. Прозрачен цилиндър за контрол на ферментацията.
  • 1бр. Ареометър.
  • ​1бр. Шесткамерна въздушна запушалка.
  • 1бр. Четка за миене на бутилки.
  • 1бр. Опаковка калиев метабисулфит за стерилизация.
  • 1бр. Пластмасова бъркалка за смесване на съставките.
  • 1бр. Залепващ се термометър.
  • 1бр. Дозатор за захар.
  • 1бр. Редуциращ винтил за канелката.

 

Пивоварна инструкция:

 

  • 1. Стерилизирайте всички съставни части на комплекта със стерилизиращ разтвор и ги оставете да се отцедят за поне 10 минути.
  • 2. Загрейте кутията (с малца) на водна баня.
  • 3. Изсипете съдържанието на кутията във ферментатора, в който предварително сте разтворили 1 килограм захар Black rock (или подобна захар) в 3-4 литра вряла вода.
  • Разбъркайте докато малца се смеси напълно с разтопената захар. Добавете студена вода до препоръчителното ниво. Разбъркайте добре и поставете мъстта на температура от 24ºС. Добавете маята и разбъркайте интензивно.
  • 4. Поставете въздушната запушалка на определеното място върху капака на контейнера. Напълнете я до средата със стерилизиращ разтвор (вода и метабисулфит).
  • 5. Затворете ферментатора плътно (херметически). Дръжте ферментатора на температура не по-ниска от 20ºС и не по-висока от 28ºС, докато достигне своето специфично тегло (плътност). (стъпка 6).
  • 6. Проверете плътността със специален ареометър. Стойността на отчета трябва да достига 1005 OG. Това отнема 5-7дни.
  • 7. Стерилизирайте бутилките със стерилизиращия разтвор и ги оставете да се отцедят за поне 10 минути.
  • 8. Напълнете бутилките. Добавете захарта във всяка бутилка, използвайки съответните дозатори.
  • 9. Затворете бутилките посредством затварачката Ferrari “Gloria” (art. 17480), разклатете добре, за да се разтвори захарта и след това ги съхранявайте в продължение на 5 дни, при температура над 20ºС за вторична ферментация.
  • 10. Бирата ще бъде готова след 2-3 седмици и ще бъде още по-добра след 2 месеца. Наздраве!!!!
Продуктът е спрян от производство.
Отзиви
Все още няма отзиви
Бъди първият написал отзив за този продукт