Свържи се с нас: 0876 / 170 044
Всяка една машина

Условия за ползване| OnlineMashini.bg - Всяка Една Машина

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Условия за ползване

Важно! Внимателно прочетете общите условия, преди да използвате сайта. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с условията. Ако не приемате тези условия, не използвайте този уеб сайт!


1. Обработка на лични данни


"БГ МАШИНИ" ООД, ЕИК 202142790 в качеството си на Администратор на лични данни, получава лични данни от лицата, за които те се отнасят.


Клиентът се съгласява, че като предоставя свои лични или други данни на onlinemashini.bg, той се съгласява че те могат да бъдат използвани от onlinemashini.bg за следните цели:

- поддържане на акаунта на клиента, това включва регистриране на поръчки, изпращане на поръчаните продукти, фактуриране, разрешаване на спорове с клиентите по повод техните поръчки или разглеждане на исканията им
- свързване с клиента по телефона за обработка и потвърджение на поръчката
- изпращане на бюлетин или периодични уведомления по и-мейл или чрез SMS
- проследяване и наблюдение на продажбите и клиентското поведение

С предоставянето на свои данни на onlinemashini.bg (това включва и и-мейл), Клиентът дава изричното си съгласие с него да се свързват onlinemashini.bg или трети лица, които са куриери, партньори на onlinemashini.bg и са доставчици на маркетинг услуги, общински, държавни или неправителствени агенции както и други дружества, с които onlinemashini.bg може да разработи общи програми за офертиране на стоките и услугите си на пазара и др.


Потребителят се съгласява декларираните от него лични данни да бъдат предоставяни от onlinemashini.bg на "Ти Би Ай Банк" ЕАД и/или на „Уникредит Кънсюмър Файненсинг“ ЕАД, в случай че избере начин на плащане "На изплащане с "TBI Credit" и/или „На изплащане с „Unicredit““.


Личните данни предоставени от потребителя, както и личните данни, които "БГ МАШИНИ" ООД получава в процеса на предоставяне на търговските си услуги, се обработват и съхраняват от страна на "БГ МАШИНИ" ООД в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейският парламент) и Закона за защита на личните данни.2. Плащане на стоки


2.1 Плащане при доставка

При плащане на стоки с "Наложен Платеж" в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Клиента получава фискален документ издаден от Еконт Експрес като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!


2.2 С банков превод

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително по банков път, след издаване на фактура от фирма БГ МАШИНИ ООД, служеща като основание за превода. Стоката се доставя след постъпване на превода по сметка на БГ МАШИНИ ООД.


3. Покупка на кредит


Задължителни условия за кандидатстване на кредит


- На кредитиране подлежат стока/и на обща стойност над 150 лв.
- Навършени 18 години.
- Постоянен трудов договор или самоосигуряващи се лица.
- Добра кредитна история.


Общи условия за онлайн покупка на кредит

Всеки ползвател, който желае да закупи чрез онлайн магазина onlinemashini.bg стока/и на кредит, следва да кандидатства пред финансова институция за отпускане на кредит.


Право да кандидатства за отпускане на кредит има само ползвател, чиято конкретна онлайн поръчка е с обща онлайн цена (без цената на доставка), равна или по – голяма от 150 (сто и петдесет) лева, независимо от броя и единичната онлайн продажна цена на стоките включени в поръчката. Кандидатстването се извършва: само онлайн, само чрез сайта onlinemashini.bg посредством клик на бутона "Купи на лизинг", след което се следва предвидената процедура.


Условията, на които ползвателят следва да отговаря, за да му бъде отпуснат кредит се определят едностранно от финансовата институция, съобразно кредитната й политика. Onlinemashini.bg не участва по какъвто и да е начин в кредитирането на покупката, както и в което и да е от отношенията във връзка с кредитирането, включително, но не само в определянето на условията за кандидатстване за кредит, одобрението или отказът за кредитиране, определянето на условията и срока на договора за кредит, в случай на неизпълнение - в предприемането на предвидените в закона действия свързани с принудително изпълнение и др. Onlinemashini.bg не е представител и не извършва посредническа дейност в полза на която и да е търговска банка.


Доставката на закупени на изплащане, чрез онлайн магазина стока/и, се извършва само след като onlinemashini.bg бъде уведомен от финансовата институция, че кандидата е одобрен, с предмет кредитиране в пълен размер на съответната поръчка. Срокът за доставка е 7 (седем) дни и започва да тече от момента, в който onlinemashini.bg получи уведомлението по предходното изречение и се свърже с кандидата. При получаване на заявените стока/и, клиентът подписва Договора за потребителски кредит, Искането декларация за потребителски кредит и застрахователните сертификати, в случай, че е избрал защитен кредит. Кредитополучателят подготвя предварително копие от своята лична карта, на което пише собственоръчно „Вярно с оригинала” и подписва. Копието от личната карта се предава на куриера. 


Доставката се изпълнява въз основа на данните (собствено име, фамилно име и ЕГН, адрес за доставка - служебен или настоящ адрес) посочени от клиента в Договора за потребителски кредит. Получаването на стоката/ите се извършва лично от лицето сключило договора за кредит, след като удостовери самоличността си чрез представяне на документ за самоличност.


Допълниелни разходи:

- 10 лв. за транспортиране и обработка на документи. Заплащат се при разписване на договорa.

- Стойност на доставката на продукт, когато продуктът не е обявен за безплатна доставка. Заплаща се при получаване на продукта.


4. Доставка на стоки

Доставката на поръчаните стоки с метод за плащане - "Наложен платеж" се извършва по избраният от Потребителя начин в рамките на 3 работни дни. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове, за което потребителят следва да бъде своевременно уведомен от страна на onlinemashini.bg.


Срокът за доставка на заявените с поръчка стоки, за които е получено плащане, до посоченият от потребителя адрес е от 24 часа до 10 работни дни. Доставката на стока, за която към момента на поръчката не е налична, но има получено плащане за нея (с изключение на случаите, при които е избран начин на плащане "Наложен платеж"), е от 24 часа до 30 работни дни.


Потребителят получава безплатна доставка до офис на Еконт Експрес за стоките, ако поръчката е за стойност над 60лв и не тежи повече от 20 килограма (важи за цялата страна).


Всички доставки на стоки на територията на гр. София за стойност над 60лв без ограничение в килограмите се доставят безплатно до адреса на клиента.


onlinemashini.bg може да изиска допълнително потвърждение от потребителя за направената поръчка от него, включително по телефон и електронна поща. В случай, че потребителят откаже да предостави изисканата информация, поръчката се анулира автоматично без допълнително уведомяване на потребителя.


onlinemashini.bg не носи отговорност за забавяне на доставката, причинено от независещи от onlinemashini.bg обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера.


При извършване на доставката, стоките трябва да бъдат прегледани внимателно от получателя. При констатиране на видими дефекти - повреди, удари и други щети, установени при доставка, потребителят трябва да подпише протокол за щети в присъствието на куриер, в който описва констатираните дефекти и незабавно уведомява onlinemashini.bg на тел 0876 170 044 или на office@onlinemashini.bg.


При приемане на доставката от потребителя без забележки, всякакви последващи претенции за външни видими дефекти или липсваща стока се явяват неоснователни и като такива не следват да бъддат удовлетворени.


При посочване на грешен адрес, лице за контакт и телефон при подаване на заявката, onlinemashini.bg не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на невярно подадената информация от клиента.


Всички наши пратки могат да се прегледат и тестват преди да се доставят от куриера.5. Гаранционни условия


При поръчка на стока подлежаща на гаранционно обслужване, onlinemashini.bg издава и предоставя на Потребителя гаранционна карта с всички условия.


Гаранцията отпада в следните случаи:


- изгубена гаранционна карта
- при опит за извършване на ремонт от неоторизирано лице или сервиз
- при повреди, причинени от неправилно използване
- при нарушаване на физическата цялост на продукта

Гаранцията не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност като батерии, консумативи и други. Гаранционното обслужване се извършва само в оторизираните сервизи посочени на гаранционната карта при наличие на всички документи и окомплектовка.

Гаранционният срок за физически лица е 2 години, а за юридически лица е 1 година, освен ако не е упоменато друго в описанието на продукта.6. Отказ от получаване на пратка


Всеки потребител има право да се откаже от договора и да върне стоката в рамките на 15 календарни дни, считани от момента на получаване на стоката. Стоката не трябва да има нарушен търговски вид: да не липсват документи, опаковки, да няма следи от употреба, да няма бензин/масло заредени. Трябва да е във вида в който сте я получили придружена с всички документи изпратени от нас - гаранция, фактура, стокова разписка, касов бон от куриерската фирма.


За да откажете стока, трябва да ни уведомите за решението си с недвусмислено заявление (писмо на електронната ни поща или да ни се обадите). 


Сумата която сте заплатили ще бъде възстановена на подадената от вас банкова сметка в 15 дневен срок.


7. Политика за бисквитки

Какво представляват "бисквитките"?


Бисквитката е файл с малък размер сформиран от букви и цифри, който се съхранява на компютъра на клиента, мобилното устройство или друго оборудване използвано за достъп до интернет. Бисквитката се инсталира автоматично и съхранява "пасивна" информация, не съдържа програми, вируси или шпионски програми и няма достъп до каквато и да е информация на клиентският компютър.


За какво се използват "бисквитките"?


Посредством бисквитките е възможно разпознаването на устройството на потребителя и предоставяне на съдържание адапторано за предпочитанията му. Тези файлове правят възможно използването на onlinemashini.bg както и ни позволяват да подготвим анонимни статистики, които ни помагат да разберем как потребителите използват нашите интернет страници и по този начин да подобрим услугата която предоставяме.


Как се използват "бисквитките" от този уебсайт?


  • за анализиране на посетителите
  • за регистрация
  • за кошницата при поръчка
  • за рекламна дейност


Премахване на "бисквитките"


Всеки интернет браузър автоматично позволява съграняването на бисквитките. Тези настройки може да бъдат променени така, че автоматичното запазване на бисквитките да бъде спряно. Огранизаването на бисквитките ще направи поръчката невъзможна.


8. Други


onlinemashini.bg има право да променя едностранно всички условия за доставка на стокте както и каквато и да било друга информация публикуваната на сайта без предварително уводомление на потребителя.


Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време, като публикуването им на сайта се счита за уведомляване на потребителите за измененията. При използване на сайта на onlinemashini.bg потребителите се задължават да спазват настоящите общи условия


За връзка с onlinemashini.bg:

България, София, СБА Младост 3

Тел: 0877 174 457

Email: office@onlinemashini.bg


Онлайн решаване на спорове

Онлайн формуляр за упражняване право на отказ

Закон за защита на потребителите