0876 / 170 044
Всяка една машина

Ръчни валяци с вибрация

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Ръчни валяци

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
7 продукта
Batmatic
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22EK, Kohler 15LD440, 10.9 к.с, 14-22 kN
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22EK e с дизелов двигател Kohler 15LD440 с мощност 10.9 к.с и центробежна сила&...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG69825
21,68400 лв.
Безплатна доставка
Bobcat
Ръчен вибрационен валяк Bobcat WR 65, 8.18 к.с., 11 kN, с електрически старт
Ръчен вибрационен валяк Bobcat WR 65 има мощност 8.18 к.с., максимална центробежна сила 11 kN и индустриален двига...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG80949
29,99900 лв.
Безплатна доставка
Bobcat
Ръчен вибрационен валяк Bobcat WR 65Y, 8.18 к.с., 21 kN
Ръчен вибрационен валяк Bobcat WR 65Y има мощност 8.18 к.с., максимална центробежна сила 21 kN и индустриален двиг...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG80953
28,19900 лв.
Безплатна доставка
Bisonte
Ръчен валяк BISONTE CV300-H, 5.5 к.с, 13.5 kN
Ръчен валяк BISONTE CV300-H е с мощност на двигателя 5.5 к.с и сила на удара 13.5 kN. Развива скорост от 0 до...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG61856
12,27600 лв. (-1,86500 лв.)
10,41100 лв.
Безплатна доставка
Chicago Pneumatic
Ръчноводим валяк Chicago Pneumatic MR 7000 Hatz El/Man / Hatz 1D50, 6,8 kW, 3.6 km/h max /
MR7000 е подходяща за трамбоване на тънки пластове от слаби почви и асфалт. Най-често се използва за малки задачи, ремо...
1 година |
На склад |
№ в каталога: BG30113
22,90000 лв.
Безплатна доставка
Batmatic
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22HK, Kohler 1D42Z, 10.2 к.с, 22 kN
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22HK e с дизелов двигател Kohler 1D42Z с мощност 10.2 к.с и центробеж...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG69826
24,31000 лв.
Безплатна доставка
Batmatic
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22EH, Hatz 1B40, 10 к.с, 22 kN
Ръчен вибрационен валяк Batmatic VR22EH e с дизелов двигател Hatz 1B40 с мощност 10 к.с и центробежна сила 22 kN.&...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG69832
22,39500 лв.
Безплатна доставка

Ръчни валяци

Изграждането и поддържането на пътна инфраструктура е сред строително-монтажните дейности от първостепенна важност. При строителството и ремонта на тротоари, велоалеи, спортни площадки и други по-малки терени се използва малогабаритна техника за утъпкване – валяци с ръчно водене.

 

Ръчни валяци

Какво представляват вибрационните валяци?

Валяците представляват строително-ремонтни машини, използвани за уплътняване на земна маса, пръст, чакъл, както и за заглаждане и изравняване на асфалтови настилки. 

 

В тази група се включват машини за различни приложения, но най-голяма популярност при строителството и ремонта на градска инфраструктура са добили вибрационните ръчни валяци.

 

Те са ефективни при работа, тъй като се управляват самостоятелно от оператор, маневрират лесно в ограничени пространства и могат да се настройват за работа върху различни повърхности. Същевременно предлагат висока мощност, ефективност и производителност.

 

По време на работа вибрационният валяк въздейства по два начина върху утъпкания терен – статично - чрез естествения натиск, който упражнява с теглото си и вибрационно, посредством бързи линейно-постъпателни движения.

 

В практиката се използват различни методи за генериране на вибрациите от основния работен вал (бандаж). При един от вариантите двигателят на валяка задвижва ексцентрична тежест, монтирана в основния вал, която при въртене предава вибрации към вътрешната му повърхност. 

 

При други модели вибрационни валяци работното колело се пълни с вода или базалт. При движение напред и увеличаване на скоростта, течността или насипния материал се удря по вътрешната страна на барабана и по-този начин се генерират вибрации.

 

При съвременните модели вибрационни ръчни валяци има възможност за плавно управление на честотата и силата на прилаганите вибрации. 

 

Това е важно предимство, тъй като позволява лесно настройване на машината за работа върху различни видове настилки, които се различават по плътност и характеристики. Така е необходимо да се прилага различна сила на натиск за ефективно уплътняване.

 

 

Ръчен валяк

Видове

Можем да класифицираме видовете ръчни валяци според няколко критерия.

 

Според начина на въздействие върху работната повърхност валяците биват статични и вибрационни. Моделите със статично въздействие уплътняват земната маса само с натиска на собственото си тегло. При втория вид теренът се обработва и чрез вибрации, което позволява уплътняване на по-голяма дълбочина.

 

Според типа на използвания двигател валяците биват с дизелов или бензинов двигател. Моделите, захранвани с дизелов двигател, са по-разпространени в практиката поради своята висока мощност, икономичност и възможност за продължителна работа при високо натоварване. 

 

С по-масивното си тегло (средно до 700 кг) те въздействат с по-голяма сила върху обработваната повърхност. Като недостатък можем да посочим ограниченията за работа при ниски температури.

 

Моделите с бензинов двигател са с олекотена конструкция, подходящи за леки ремонтни дейности в по-ограничени пространства и необходимост от уплътняване до по-малка дълбочина – до 20-30 см. Работата им и не се влияе от температурата на околната среда.

 

Според броя валове валяците биват едно- или двубандажни ръчни валяци. Еднобандажните имат един работен вал, съответно са по-леки, но и с по-ниска производителност, тъй като теренът трябва да се обработи няколко пъти. 

 

При двубандажните валяци валът отпред е работен и въздейства чрез вибрации, докато валът от задната страна е със статично подпомагащо действие.

Приложение

Вибрационните ръчни валяци намират широко приложение при уплътняване на настилки с различна консистенция. Предимство имат моделите, които освен хоризонтално, могат да се използват за утъпкване и под наклон до 30% (17°)

Трябва обаче да отбележим, че те не могат да се използват при ремонтни дейности на мостови конструкции или надлези.

 

BOBCAT WR 65

Какви марки и модели ще откриете при нас?

В нашия онлайн магазин можете да откриете вибрационни ръчни валяци от водещи производители за професионално оборудване за пътно-строителни и пътно-ремонтни дейности. Ще намерите и други видове уплътнителна техника, включително трамбовки пачи крак и виброплочи.

 

Ще намерите вибрационни валяци на марки като:

 

● Batmatic
            

● Bisonte
            

● Bobcat
            

● Chicago Pneumatic

 

Търсен модел при нас е ръчен вибрационен валяк Bobcat WR 65, който e оборудван с дизелов двигател Hatz – индустриално изпълнение, с висока мощност 8.18 к.с. и електрически старт. Подходящ е за уплътняване на различни по консистенция земни маси, както и на асфалтови покрития. 

 

Специално проектираната конструкция осигурява широк страничен просвет, което позволява работа в непосредствена близост до стени, ъгли и бордюри. Хидравличното задвижване го прави изключително лесен за работа.

 

От серията вибрационни валяци на Bobcat предлагаме и модел WR 65Y, оборудван с дизелов двигател Yanmar. Осигурява по време на работа максимална центробежна сила от 21 kN, което значително повишава производителността и намалява времето за утъпкване.

 

И двата модела на Bobcat са оборудвани с вграден резервоар 60 л, чрез който барабаните се пръскат с вода, когато се работи по изглаждане на асфалтови повърхности, за да се избегне полепване на материал по тях.

 

Ръчен валяк BISONTE CV300-H е друг търсен модел при нас. Той е оборудван с бензинов двигател 5.5 к.с. Това е еднобандажен модел с намалено тегло, подходящ за пътно-ремонтни дейности и работа върху ограничени площи. 

 

Разполага с резервоар за вода 16 л за мокрене на барабана по време на работа. Допълнително предимство е вграденият мото-часовник за следене на работните часове и оборотите на двигателя.

 

BISONTE CV300-H

 
Защо да закупим вибрационен валяк от Onlinemashini.bg?

Предлагаме изключително разнообразие от машини и инструменти за професионална и любителска дейност. Пътно-строителната техника се явява специализирано оборудване със специфични особености на приложение, които трябва внимателно да се проучат преди да се направи инвестицията.

 

Ние предлагаме модели от световно известни марки професионални вибрационни валяци с ръчно водене. Осигуряваме доставка до всяка точка на страната в рамките на 3 работни дни.

 

Можете да изберете най-удобния за Вас начин на плащане – в брой, с карта, по банков път или разсрочено на фиксирани вноски. Нашето желание е винаги да осигурим максимално удобство за клиентите ни – с консултация по запитвания за продукт, с улеснен начин на поръчка, бърза доставка, избор на начин на плащане, коректни гаранционни условия.