0876 / 170 044
Всяка една машина

Ножове за вата

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Ножове за вата

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
6 продукта
GEKO
Нож за рязане на вата GEKO G81209
Нож за минерална вата с двустранно острие, изработено от здрава неръждаема стомана, така че е трайно при употреба....
На склад |
№ в каталога: BG58353
1200 лв. (-200 лв.)
1000 лв.
Wolfcraft
Строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT, 275 мм
Строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT притежава заострено от двете страни острие с дължина 275 мм. Ножът е предназ...
На склад |
№ в каталога: BG59049
1600 лв. (-400 лв.)
1200 лв.
Wolfcraft
Нож за рязане на вата Wolfcraft, 250 мм
Нож за рязане на вата Wolfcraft е с дължина на острието 250 мм. Подходящ е за рязане на изолационни материали - каменна...
На склад |
№ в каталога: BG22821
1300 лв. (-200 лв.)
1100 лв.
Wolfcraft
Строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT, 305 мм
Строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT с дължина на острието 305 мм притежава работна част, изработена от неръждаем...
На склад |
№ в каталога: BG59052
2700 лв.
FISKARS
Нож за минерална вата FISKARS 1001626 / 17 см /
Дръжка с ергономичен дизайн и предпазител за пръстите острие от неръждаема стомана.Технически параметри: Дължина на ос...
На склад |
№ в каталога: BG46390
3900 лв.
EDMA
Строителен нож за рязане на вата Edma, 35х35 мм
Строителен нож за рязане на вата Edma е с размери на острието 35 х 35 мм. Подходящ е за изолационни материали, като E.P...
На склад |
№ в каталога: BG95203
20200 лв.
Безплатна доставка

Ножове за вата

Какво представляват ножовете за вата?

Ватата е изолационен материал, който може да бъде премахнат трудно, затова съществуват специализирани инструменти за рязане на вата. Това са ножове с остриета, изработени от неръждаема стомана, с определено назъбване, обработено от едната страна.

 

Освен за вата те са подходящи за рязане и на друг вид изолационни материали като стъклена вата, стиропор, картон, пенообразни материали, каменна вата, минерална вата и други. Острият връх на тези инструменти е направен така, че да прониква лесно в материала.

 

ножове за вата

С какво се отличават от останалите видове?

Няколко ключови фактора отличават ножовете, предназначени за вата и други изолационни материали един от друг.

По-дебели остриета

В сравнение с останалите видове ножове тези имат по-дебели и по-здрави остриета, за да могат да се справят с плътността на изолационните материали. Така ще премахнете притесненията си от това да повредите или счупите лесно самия инструмент.

Заострен връх

Ножовете за вата разполагат с добре заострен връх, който улеснява пробиването в изолацията за започване на срязването. Те могат да захваща и да режат през плътни материали с минимални усилия от страна на потребителя.

Издръжлива конструкция

Ножовете са изработени така, че да издържат на многократното срязване на минерална или друг вид вата. Ако искате да имате допълнителна здравина, се спрете на остриета, които са изработени от високовъглеродна стомана.

Как се използват и какви предимства имат?

Ножовете, предназначени за вата, намират приложение в различни строителни проекти, където топлоизолацията е от решаващо значение. 

 

Освен това, както споменахме по-рано, те се използват и за рязане на стъклена вата, стиропор, изолационни и пенообразни материали, картон и други изолационни материали. 

Какви предимства имат?

Основните предимства от това да използвате такъв тип нож са следните.

Чисти срезове

Дизайнът на тези ножове, особено назъбеното острие, осигурява чисти срезове с минимално разкъсване, което води до по-ефективна работа. Благодарение на това обработеният материал изглежда по-добре визуално.

Ефективност

Дизайнът на тези ножове позволява по-гладко рязане в сравнение с останалите видове. Те ще Ви спестят време и усилия по време на монтаж или ремонт.

Безопасност

Употребата на правилния инструмент минимизира риска от злополуки или наранявания, които биха могли да възникнат при работа с недостатъчно остър или друг неподходящ нож.

 

нож за вата

Как да изберем подходящ модел нож за вата?

Когато избирате модел нож за вата е добре да имате предвид някои характеристики.

Материал на острието

Висококачествената неръждаема стомана е добър избор, както за ножове от минерална вата, така и за други изолационни материали. Ако искате допълнителна здравина, може да потърсите нож от високовъглеродна стомана.

Дизайн на дръжката

Потърсете нож с удобен захват, който позволява сигурно боравене с изолационния материал. Ергономичният дизайн може да бъде полезен за продължителна употреба.

Какви марки и модели ще откриете при нас?

В Onlinemashini.bg ще откриете предложения от брандове като Fiskars, Geko, Wolfcraft и други.

 

Много добро предложение на бранда Geko e нож за рязане на минерална вата G81209. Разполага с двустранно острие, което е изработено от здрава неръждаема стомана и профилна дръжка от устойчива на удар пластмаса.

 

Нож за минерална вата FISKARS 1001626 е друг качествен продукт, който препоръчваме да закупите. Той разполага с дръжка с ергономичен дизайн и предпазител за пръстите. Острието е с обща дължина на острието 17 см и е изработено от неръждаема стомана.

 

GEKO G81209, WOLFCRAFT 4119000

 

Предпочитан е и строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT 4119000. Той разполага с добре заострено от двете страни острие, чиято дължина е 275 мм. Предназначен е за рязане на стиропор, вата и други изолационни материали.

 

Друг много добър продукт от тази категория е строителен нож за рязане на вата WOLFCRAFT 4097000. Дължината на острието е 305 мм. Ножът разполага с работна част от неръждаема стомана и заострен връх за лесно проникване в материала. Предназначен е за рязане на изолационни материали като полистирол, пяна, влакнести материали, картон и други.

 

WOLFCRAFT 4097000, FISKARS 1001626

Защо да закупим нож за вата от Onlinemashini.bg?

Всички продукти в нашия онлайн магазин се предлагат на конкурентни цени с бърза доставка до адрес или офис на куриер. Поръчка може да направите много лесно и удобно без регистрация.

 

Предоставяме богато разнообразие от всякакви машини и ръчни инструменти за дома, градината, но не само. Разполагаме и с качествени ножове за вата и други изолационни материали.

 

Всеки артикул съдържа подробно техническо описание, снимки и видео, които да Ви дадат по-реална представа за продуктите. При всякакви допълнителни въпроси можете да се свържете с нашите професионални консултанти по имейл или телефон.