0876 / 170 044
Всяка една машина

Четки за боядисване

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Четки за боядисване

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
9 продукта
TOLSEN
Комплект четки за боядисване Tolsen, 3 бр, 25,38,50 мм
Комплект четки за боядисване с размери 25,38,50 мм. Предназначени са за външно и вътрешно използване, за боядисван...
На склад |
№ в каталога: BG57579
460 лв.
TOLSEN
Комплект четки за боядисване Tolsen, 3 бр, 50,75,100 мм
Комплект четки за боядисване с размери 50,75,100 мм. Предназначени са за външно и вътрешно използване, за боядисване с...
На склад |
№ в каталога: BG57581
900 лв.
Четка за боядисване, плоска OMS Product 200, 40х9 мм
Четка за боядисване, плоска OMS Product 200 е с работна дължина 44 мм и широчина 40 мм. Предназначена е за външно и вът...
На склад |
№ в каталога: BG61450
300 лв.
MTX
Четка MTX 150 х 50 мм
Четка на марката MTX MASTER с размер 150 х 50 мм е с естествена косъм, раздвоена в краищата. Пластмасовата др...
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG54312
700 лв.
MTX
Четка за дърво MTX Color Line 120 х 25 мм
Плоска четка "Работа по дърво" MTX Color Line е с размери 120 х 25 мм. Специално е проектирана за работа по дървени пов...
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG54707
800 лв.
MTX
Четка "Фасада" MTX Color Line 140 х 50 мм
Четка плоска "Фасада" MTX е с размери 140 х 50 мм. Специално е проектирана за съответния тип бояджийски дейности.&...
На склад |
№ в каталога: BG54331
1700 лв.
MTX
Четка "Водни бои" MTX Color Line 120 х 35 мм
Плоска четка "Водни бои" MTX Color Line е с размери 120 х 35 мм. Специално е проектирана за работа с водни бои. Пл...
На склад |
№ в каталога: BG54586
1000 лв.
MTX
Четка за дърво MTX Color Line 120 х 35 мм
Плоска четка "Работа по дърво" MTX Color Line е с размери 120 х 35 мм. Специално е проектирана за работа по дървени пов...
На склад |
№ в каталога: BG54558
1000 лв.
MTX
Четка "Водни бои" MTX Color Line 120 х 25 мм
Плоска четка "Водни бои" MTX Color Line е с размери 120 х 25 мм. Специално е проектирана за работа с водни бои. Пл...
На склад |
№ в каталога: BG54733
1000 лв.

Четки за боядисване 

Какво представляват четките за боядисване?

Четките за боядисване са компактни инструменти за нанасяне на бои и лакове. Състоят се от четина (със синтетичен или естествен косъм) и дръжка. Те са едни от най-широко разпространените бояджийски пособия.

 

Четките са подходящи за използване на места, на които валякът не е ефективен поради по-големия си размер и специфичната си форма

 

Удобни са за оформяне на ъгли, както и за нанасяне на боя около цоклите и облицовките на вратите и прозорците. Осигуряват много добър контрол при попълване на малки детайли.

 

Четки за боядисване

Видове

Според вида на косъма

С естествен косъм

Този вид четки за боядисване са направени от естествени животински косми (конски, биволски, от язовец и др.), които добре задържат маслената боя и оставят гладко покритие след себе си. Естествените четки могат да се почистват и използват многократно.

Със синтетични влакна

Синтетичните четки са направени от найлон или полиестер, или комбинация от двете. Тези материали са много по-добри за работа с бои на водна основа (латекс), като оставят гладко равномерно покритие. Подобно на естествените четки синтетичните могат да се почистват и използват многократно.

Според формата

Формата на четката Ви помага да боядисвате по-добре и по-бързо. За боядисване на стени имате две основни възможности: четки с плосък връх и четки с ъглов връх.

Четки с плосък връх

Тези инструменти имат равен, прав връх (квадрат или правоъгълник), който Ви позволява да ги използвате плътно до стената. Могат да абсорбират много боя и са изключително полезни в случаите, когато искате да покриете колкото се може повече от стената за възможно най-малко време.

Четки с ъглов връх

Този вид четки разполагат със скосен под ъгъл връх. Те улесняват нанасянето на боя, когато се работи по ъгли или на места с близки една до друга повърхности (като облицовка на прозорци например). Удобни са за боядисване и върху грапави стени.

Какви предимства предоставят?

Висококачествените четки за боядисване са проектирани да задържат и разпределят боята по-равномерно. Намаляват шансовете за капки и пръски. Това не само Ви спестява време и усилия при почистване, но също така и разходи, защото количеството на отпадъците от боя е много по-малко.

 

Четките са компактни и гъвкави, което улеснява контролирането на процеса и работата със самата боя. Това ги прави идеални за боядисване на детайли, създаване на текстуриран ефект и осигуряване на достъп до тесни ъгли и вдлъбнатини.

 

Четките са отличен инструмент за нанасяне на бои и лакове върху парапети, рамки на прозорци и мебели. Това се дължи на възможността за работа с по-голяма прецизност и на компактните размери на инструмента.

 

Бояджийски четки

Къде намират приложение?

Четките за боядисване намират приложение в строителството, ремонтните дейности, автосервизите, домашните работилници. Служат за по-детайлно боядисване или оформяне на ъгли и други неудобни за валяка зони. 

 

С тях можете много по-лесно и ефективно да боядисвате предмети, малки огради, мебели и др. Те са по-добър вариант от валяка, когато става дума за малки работни проекти.

Как да изберем подходящ модел бояджийска четка?

Изборът на правилната четка зависи от повърхността, която боядисвате, както и от вида на използваната боя.

Съобразете вида на косъма

Ако използвате акрилна или латексова боя, или лак, който може да се почиства с вода, тогава изберете четка със синтетичен косъм. Ако нанасяте лак или боя на маслена основа, четка с естествен косъм може да бъде по-добър избор. 

 

Можете да използвате четки със синтетичен косъм и за боя на маслена основа, но в повечето случаи естественият косъм ще осигури по-гладко покритие. 

 

Все пак избягвайте да използвате четки с естествен косъм за нанасяне на покрития на водна основа, защото попиват влагата и стават твърде меки.

Изберете правилния размер

Ако боядисвате или лакирате дограма, изберете малка четка за по-прецизен контрол. Инструмент с работна ширина 1-½” (4 см) би бил идеален за повечето дърводелски работи. 

 

Ако боядисвате стени или тавани, ще използвате четката предимно за оформяне на ъглите. Професионалистите понякога използват четки с ширина 8-10 см за тази работа, но и с четка 6 см ще постигнете желания ефект.

 

Четките с размер 3“ (около 7.5 см) са подходящи най-вече при боядисване на огради, ламперии или други широки повърхности.

Изберете правилната форма

Ако планирате да използвате четката за боядисване на облицовки или за оформяне на ъгли, добре е да изберете инструмент с ъглов връх. 

 

Именно такова пособие улеснява контролирането на линията на боя за по-прецизна работа. Изберете четка с плосък връх, ако ще боядисвате широка, равна повърхност.

Какви марки и модели ще откриете при нас?

В сайта ни можете да разгледате различни четки за боядисване на марките MTX и TOLSEN. Цените на всички артикули в категорията са много изгодни, затова, ако поръчате от нас, със сигурност няма да сгрешите.

 

Отлично предложение е комплектът четки за боядисване Tolsen 40144. Той се състои от 3 броя четки с работни ширини съответно 25, 38 и 50 мм. Предназначени са за външно и вътрешно боядисване. Подходящи са за всякакви видове бои. Разполагат с дървена дръжка и устойчиви полиестерни нишки.

 

Четката за дърво на марка MTX - Color Line 833779 също се предлага изгодно в нашия онлайн каталог. Размерите на инструмента са 120 х 25 мм. Четката е специално предназначена за работа върху дървени повърхности. 

 

Дръжката е пластмасова и разполага с вградени клинове за по-голяма устойчивост на деформации при накисване. Инструментът е с естествен косъм.

 

Tolsen 40144, MTX Color Line 833779

Защо да закупим четки за боядисване от Onlinemashini.bg?

Подходящите работни инструменти гарантират отличен краен резултат. Разнообразието в нашия сайт осигурява именно това: подходящата машина и инструмент за нуждите на всяка една работа.

 

Ако сте решили да пазарувате зидаро-мазачески инструменти онлайн, нашият сайт е едно от най-добрите места за това. Предлагаме множество различни артикули на отлични цени, поръчката става лесно, а доставката е бърза - до 3 работни дни.

 

Можете да поръчате всички инструменти за Вашия проект наведнъж - така ще спестите разходи. Ако се нуждаете от консултация, свържете се с нашите специалисти по телефона и те ще отговорят на всички Ваши въпроси.