0876 / 170 044
Всяка една машина

Универсални вложки - Цени - Продажби - Вложки и адаптори

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Универсални вложки

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
7 продукта
GEKO
Универсална вложка GEKO G15020, 3/8 ", 7-19 мм, с адаптор
Универсална вложка GEKO G15020 е с резба 3/8 " и работен обхват от 7 до 19 мм. Вложката е подходяща за развиване на&nbs...
На склад |
№ в каталога: BG62439
1400 лв. (-400 лв.)
1000 лв.
GEKO
Универсална вложка GEKO G15021, 11-32 мм, с адаптор
Универсална вложка GEKO G15021, с адаптор, е подходяща за болтове с диаметър от 11 до 32 мм. Изработена е от висококаче...
На склад |
№ в каталога: BG59260
3100 лв. (-1000 лв.)
2100 лв.
HBM
Универсална вложка HBM 9549 Gator Grip, 11-32 мм
Универсална вложка HBM 9549 Gator Grip е предназначена за осъществяване на крепежни дейности с болтови съединения...
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG54123
3140 лв. (-950 лв.)
2190 лв.
GROSS
Универсална вложка GROSS 6 - 21 мм, 3/8"
Универсалната вложка от търговска марка GROSS е предназначена за осъществяване на крепежни дейности с болтови съединени...
На склад |
№ в каталога: BG53905
1130 лв.
GROSS
Универсална вложка GROSS многоразмерна, 11-32 mm, 1/2"
Вложката GROSS е предназначена за крепежни дейности с болтови съединения с различна форма с размери от 11 до 32 мм. Дъл...
На склад |
№ в каталога: BG53034
3700 лв.
Mannesmann
Комплект универсална вложка с тресчотка и адаптер Mannesmann 00190, 3/8", 7-19 мм, 3 части
Комплект универсална вложка с тресчотка и адаптер Mannesmann 00190 е с реверс 10 мм и захват 3/8". Подходяща е за разви...
На склад |
№ в каталога: BG71311
2650 лв.
Premium
Универсална вложка Premium, 3/8"-1/4", 7-19 мм
Универсална вложка Premium е с дължина 50 мм и е предназначена за болтове с размер 7-19 мм. Подходяща е за използване с...
На склад |
№ в каталога: BG90011
1500 лв.

Универсални вложки 

При работа с конструкции с множество болтове, гайки или винтове, с глава над монтажната повърхност, се налага честа смяна на накрайника, което води до забавяне и умора на оператора. 

 

За повишаване на производителността в тези случаи, се препоръчва използване на универсална вложка, с която се работи едновременно върху крепежи с различен размер и форма на главата.

Какво представляват универсалните вложки?

Този накрайник представлява универсална вложка за приложения, свързани с отвиване/затягане на крепежи с различен калибър. Това е възможно поради специфичната конструкция и иновативно решение за захващане (патентован дизайн Gator-Grip®).

 

Универсалната вложка има удължено тяло, което се закрепя към края на работния инструмент чрез квадратен захват (присъединителен размер 3/8" или 1/2"). Във вътрешната страна на тялото са разположени 54 броя плътни цилиндърчета (шпилки), изработени от хром-ванадиева стомана. 

 

В основата си всяка шпилка е с монтирана пружина, която ѝ осигурява свободен ход навътре при натиск откъм външната страна.

 

Универсални вложки

С какво се отличават от останалите видове?

Защо е необходимо да добавите универсална вложка към оборудването си от работни накрайници? 

 

Отговорът се крие във възможността да работите с различни размери на крепежни елементи, а това е причината универсалната вложка да се нарича още многоразмерна.

 

Основно се използват два варианта вложка универсална: стандартен и широк. При стандартния вариант външният диаметър на вложката е 1" (25.4 мм) и работите с крепежи с размер на главата от 1/4" до 3/4" (7-19 мм), а присъединителният размер на захвата към инструмент е квадрат 3/8".

 

С широкия вариант универсална вложка можете да работите с по-големи размери глави от 7/16" до 1¼" (12-32 мм), защото външният диаметър на накрайника е по-голям 1½" (38.1мм), а присъединителният размер на захвата към инструмента е квадрат 1/2".

Как се използват и къде намират приложение?

Принципът на работа при универсалната вложка се базира на специфичното захващане на главата на крепежа. Работната повърхност е изградена от набор шпилки, закрепени чрез пружинки към основата на вложката, което осигурява гъвкавост при натиск. 

 

При притискане на вложката към главата на крепежа, повърхността ѝ ще се деформира според изпъкналата обемна форма. Част от шпилките са притиснати навътре, а ограждащите главата я придържат отстрани, осигурявайки стабилен захват без приплъзване при прилагане на въртящ момент

 

При повдигане на вложката освободените шпилки ще се върнат в начална позиция благодарение на пружинката в основата им.

 

Универсалната многоразмерна вложка е подходяща за любителска и полупрофесионална дейност – сглобяване на мебели и конструкции в дома или специализирани сервизи за ремонт на автомобили. Този накрайник може да замени цял комплект работни шестостенни или дванадесетостенни вложки.

 

Чрез универсална вложка успешно ще се справите с развиването на болтове с нестандартен вид на главата – кръгли, триъгълни, квадратни или извити като кука, включително износени или корозирали. Освен това можете да ги използвате с наличните си ръчни инструменти – гайковерти, винтоверти, тресчотки или въртоци.

Как да изберем подходящ модел универсална вложка?

Няма съмнение, че вместо да заменяте непрекъснато работната вложка в търсене на подходящия размер, може да използвате универсална, с която завивате/отвивате крепежи с различни размери и форма на главата. Изборът на подходящ модел зависи както от приложението, така и от наличното Ви оборудване.

 

Въпреки, че са изработени от подсилен материал (Cr-V стомана), универсалните вложки не са подходящи за работа с ударни или пневматични инструменти. 

 

Силовото или вибрационно въздействие бързо ще повреди пружинките в основата на вложката и няма да е възможно работната повърхност да се деформира гъвкаво. 

 

Ако ще използвате универсалната вложка с винтоверт, си осигурете и преходник с подходящ присъединителен размер от 3/8" или 1/2".

 

HBM 8977, HBM 9549

Какви марки и модели ще откриете при нас?

Предлагаме модели на стандартни и широки типове универсални вложки, изработени от качествена хром ванадиева стомана от следните доказани марки:

 

● HBM
            

● GEKO
            

● GROSS
            

● Mannesmann
            

● Premium

 

Универсална вложка HBM 8977 е подходяща за работа с крепежни съединения с размери 7-19 мм. Изработена е от висококачествена закалена стомана. Предлага се в комплект с адаптер 50 мм, присъединителен размер 3/8" и захват шестостен.

 

От същата марка при нас ще откриете и универсална вложка от широк тип HBM 9549, която също се предлага в комплект с адаптор, но е предназначена за работа с по-големи размери на крепежите 11-32мм, а присъединителният размер е 1/2".

 

Универсална вложка GEKO G15020 е от стандартен тип, с присъединителен размер 3/8" и възможност за работа с размери 7-19 мм. В комплекта е включен и адаптор с дължина 52 мм. Инструментите са изработени от подсилен материал хром-ванадиева стомана, което гарантира дълготрайна употреба за широк кръг приложения.

 

Универсална вложка GROSS 13191 е от стандартен тип, многоразмерна с обхват 6-21 мм и присъединителен захват 3/8". Общата ѝ дължина е 65 мм, като стените са усилени с дебелина 27.7 мм. Изработена е изцяло от Cr-V стомана с твърдост 48HRC. За допълнителна защита срещу корозия е с нанесено полирано хромирано покритие.

 

Geko G15020, Gross 13191

Защо да закупим универсални вложки от Onlinemashini.bg?

Предлагаме различни марки и модели универсални вложки. Можете да поръчате бързо, надеждно и сигурно през нашия сайт дори без нужда от предварителна регистрация

 

При всякакви допълнителни въпроси можете да разчитате на съдействие от нашите консултанти, които ще отговорят на всяко запитване и ще съдействат на всеки един етап от поръчката.

 

Можете да избирате най-удобния начин на плащане за Вас, както и мястото на доставка – до адрес, до офис на куриер, или да вземете продуктите от нашия шоурум, където ще получите допълнителна полезна информация от нашите специалисти. Поръчката обикновено отнема до 3 работни дни.