0876 / 170 044
Всяка една машина

Везни

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?

Везни

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
9 продукта
BORMANN
Електронна везна BORMANN BWS1000, до 5 кг
Електронна везна BORMANN BWS1000 е подходяща за претегляне на продукти до 5 кг / 1 гр.  Захранва се от 2...
Гърция |
На склад |
№ в каталога: BG82340
2800 лв. (-800 лв.)
2000 лв.
FERVI srl
Везна електронна Fervi 0.5 кг
Везната на марката Fervi e удобна и вискокачествена джобна електронна везна.   Технически параметри:   Капац...
Италия |
2 години |
На склад след 16.06.2023 |
№ в каталога: BG51269
2100 лв.
Velleman
Цифрова везна с портативен дисплей Velleman VEL VTBAL500 / до 40 кг., деление 5 гр /
Цифрова везна с портативен дисплей Velleman VTBAL29 е с компактен дизайн и висока точност на измерване. Защита от прето...
Белгия |
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG36304
7500 лв.
Безплатна доставка
Velleman
Везна с дигитален дисплей Velleman VTBAL502 / 50 гр, 150 кг /
Везната Velleman VTBAL502 е с дигитален дисплей, с капацитет на претегляне до 150 кг и четливост от 50 гр. Изработена е...
Белгия |
На склад |
№ в каталога: BG50011
25000 лв.
Безплатна доставка
Velleman
Везна с дигитален дисплей Velleman VTBAL501, 50 гр, 100 кг
Везна с дигитален дисплей Velleman VTBAL501 има четливост 50 гр. и капацитет 100 кг. Разполага с дигитален дисплей и с...
Белгия |
На склад след 30.06.2023 |
№ в каталога: BG50012
13900 лв.
Безплатна доставка
FERVI srl
Електронна везна Fervi B003/5/1, до 5 кг
Електронна везна Fervi B003/5/1 е с максимален капацитет 5 кг и точност 1 гр. Захранва се от 2 батерии АА. Снабден...
Италия |
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG78955
3900 лв.
Velleman
Електронна везна Velleman VTBAL405, до 50 гр.
Електронна везна Velleman VTBAL405 е с капацитет 50 гр. и точност на измерване 0.001 гр. Захранва се от...
Белгия |
На склад |
№ в каталога: BG81925
16500 лв.
Безплатна доставка
Velleman
Дигитална везна с кука Velleman VTBAL601 / 300 гр, 300 кг /
Дигиталната везна Velleman VTBAL601 е с кука, с капацитет на претегляне 300 кг и четливост от 300 гр. Изработена е...
Белгия |
На склад |
№ в каталога: BG50008
43200 лв.
Безплатна доставка
Velleman
Дигитална везна с кука Velleman VTBAL600 / 200 гр, 200 кг /
Дигиталната везна Velleman VTBAL600 е с кука, с капацитет на претегляне 200 кг и четливост от 200 гр. Изработена е...
Белгия |
На склад |
№ в каталога: BG50009
23900 лв.
Безплатна доставка

Кухненски везни

Кухненски везни

Представляват уреди за измерване на количества хранителни материали. Те все още не са достатъчно популярни - повечето домакинства още използват мерителни чаши. Кухненската везна обаче дава по-точно отчитане на общото тегло на даден предмет в сравнение с всеки друг начин на измерване. 

С нея можете да претегляте всякакви видове хранителни съставки, вариращи от различни видове месо до подправки.

*Интересно е да се знае, че концепцията за претегляне се среща още при ранните цивилизации, които са използвали везна за измерване на теглото на хранителни култури, дрехи и други стоки. Най-древният пример за използване на везни датира от около 2000 г. пр.н.е. в цивилизацията на долината на река Инд.

Видове

Механични везни (с пружина)

Механичните кухненски везни измерват теглото с помощта на пружини, когато даден предмет е поставен върху монтираната платформа. Когато се приложи сила към скалата, пружината се компресира в правилните пропорции и дава правилната оценка (стойност).

Пружините обаче не винаги осигуряват съвсем точни измервания. Тези скали могат да дават грешки, тъй като има вероятност степента на компресия да се промени с времето сама по себе си или да не се върне към първоначалната си дължина.

Също така могат да създадат проблеми при отчитането на малки количества в сравнение с по-големите. Това е така, защото малкото количество създава много леко движение в пружината, което може да бъде трудно за разчитане в сравнение с видимото движение, причинено от по-голям обект.

Съществуват обаче механични везни с отлично качество, които измерват съставките изключително точно. Тяхната цена, разбира се, е и по-висока. 

Дигитална кухненска везна

Дигиталната везна за храна е много по-добра от механичната - измерва изключително прецизно теглото на поставения предмет. Тя е лесна за почистване и съхранение. Обикновено притежава голям капацитет на измерване за онези моменти, когато трябва да претеглите голямо парче месо, риба, пъпеш, диня и т.н.

Повечето модели притежават голяма платформа за претегляне и ефективен дисплей със задно осветяване за правилна видимост. Цифровият дисплей обикновено е широк и достатъчно осветен, така че да можете лесно да прочетете измерването.

Дигиталните везни не са чувствителни към увреждане от вода, както повечето цифрови уреди могат да бъдат. Тези уреди могат да се поставят и в съдомиялна машина. Не се нуждаят от батерии или контакти, или какъвто и да е вид захранване, за да работят.

Лесни са за пренасяне и не заемат много място.

Везна с пружина

Везни с кука/ висящи везни

Този тип везна има своята много стара концепция за измерване на тегло. Обикновено разполага с кука в долния си край, където се закрепва предметът, който трябва да се претегли.

Някои модели висящи везни не се предлагат с кука, а имат празен стоманен съд с верижка, в който се поставя теглилка.

Различните висящи везни имат различни размери на съдовете. Обикновено те идват с размер за теглене, който е най-подходящ за измерване на малки количества. Имайте предвид, че е по-лесно да измервате теглото на малки количества във висящи везни.

Предлагани марки и модели от Onlinemashini.bg

В нашия онлайн магазин можете да разгледате различни варианти за кухненски везни на брандове като Fervi, Geko и Velleman. Повечето продукти в тази категория са дигитални и с много високо качество.

Един от най-търсените артикули в тази категория е стъклената кухненска везна Geko GH03001, предназначена за продукти до 5 кг. Уредът е със стъклена повърхност и цифров дисплей, показващ теглото на продукта. Везната е изключително практична и се предлага се на изгодна цена. Има леко тегло и е много удобна за пренасяне.

Електронната везна Fervi B021 също е много популярен продукт при нас. Може да измерва в g, dwt, gn, ct. Капацитетът на уреда е 0.5 кг, а стойност на отчитане 0.1 гр. Артикулът е много удобен и компактен - може да се побере във Вашия джоб.

Цифровата везна с портативен дисплей Velleman VEL VTBAL500 пък има възможност за претегляне до 40 кг. Разполага с компактен дизайн и висока точност на измерване. Има надеждна защита от претоварване, както и течнокристален дисплей. Оборудвана се с подвижен контролен панел. 

Мерни единици, които може да отчита са: g, kg, oz, lb, lb:oz. Поддържа автоматично изключване след 90 секунди. Има и функция за калибриране.

Fervi B021, Velleman VEL VTBAL500

Защо да закупя от Onlinemashini.bg?

Предлагаме изключително изгодни за потребителя цени, отлични условия на пазаруване, удължения на гаранциите на избрани марки, възможности за покупка на изплащане.

В нашия онлайн каталог ще откриете множество машини и уреди за строителството, ремонта вкъщи, поддръжката на градината, автомобила и др. Разполагаме с широка гама оборудване и за бита (отоплителни уреди, бойлери, прахосмукачки, парочистачки, везни, кантари, теглилки, вендузи за автомобили и т.н.)

Доставяме до всяка една точка на страната. Дори да се намирате в най-отдалеченото кътче на България, ще получите Вашите артикули в срок до 3 работни дни.

При възникнали въпроси винаги можете да се свържете с нас на посочените в сайта телефони или чрез имейл адрес. Имате възможност да направите и конкретно запитване за определена машина чрез формата в сайта ни, намираща се точно под цената на продукта.