0876 / 170 044
Всяка една машина

Баланс машини

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?

Баланс машини

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
4 продукта
HBM
Балансьор за гуми на мотоциклети HBM 4680, до 228 мм
Балансьор за гуми на мотоциклети HBM 4680 е с диаметър на вала 12 мм, а на конусите 15 мм в най-тясната и 35 мм в най-ш...
На склад |
№ в каталога: BG52936
15000 лв. (-3000 лв.)
12000 лв.
Безплатна доставка
HBM
Професионална баланс машина HBM 9255, 200-400 W, 230 V, 10"- 24"
Професионална баланс машина HBM 9255 е с мощност 200-400 W. В софтуера е вградена оптимизираща функция за минимизиране...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG53055
2,59900 лв. (-65000 лв.)
1,94900 лв.
Безплатна доставка
HBM
Балансьор за гуми на мотоциклети HBM 4681 Deluxe , 9''
Балансьор за гуми на мотоциклети HBM 4681 Deluxe е с диаметър на вала 12 мм, а на конусите 15 мм в най-т...
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG84935
23700 лв. (-6800 лв.)
16900 лв.
Безплатна доставка
Балансатор на гуми за мотори DEMA MA 21, 120х270х90 мм
Балансатор на гуми за мотори DEMA MA 21 е предназначен за джанти с максимална ширина 120, максимална обща ширина на кол...
На склад |
№ в каталога: BG61650
29800 лв.
Безплатна доставка

Баланс машини за гуми

Баланс машини

Тези машини се използват в индустрията за извършване на балансиране на гуми на моторни превозни средства. Това балансиране се прави, за да се осигури правилното разпределение на цялото тегло на колелата, което ще им позволи да се въртят равномерно. Този процес осигурява и по-гладко шофиране при високи скорости.

Устройството за балансиране на колела работи като върти джантата и гумата с определена скорост, определя най-тежката точка и предоставя на оператора данните, необходими за правилното поставяне на балансиращите тежести. 

Как да забележите лошо балансирана гума?

Небалансираната гума е трудно да се забележи при по-ниски скорости, но обикновено когато превозното средство надвиши 70 км/ч, започват да се усещат вибрации във волана. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-силни стават вибрациите. 

Правилно балансираните колела оказват значително влияние върху продължителността на живота на компонентите на превозното средство, самите гуми, кормилното управление и окачването.

Какъв е резултатът от небалансираните колела?

Освен неприятните вибрации - небалансираните гуми ще доведат и до неравномерно износване. Това може да повлияе и на окачването и кормилното управление, причинявайки повреди, за които няма да разберете, докато колата не премине технически преглед например.

балансиране на гуми

Ръчно въртящ се балансьор на гуми

Този тип машина за балансиране е подходяща за калибриране на колела с ниска производителност. Тя не разполага с вътрешен двигател, така че въртенето на колелото се извършва ръчно.

Този тип балансьори са точни, но са много трудоемки и неудобни за сервизи или майстори, които редовно извършват услуги по балансиране на колела на превозни средства. 

Полуавтоматичен балансьор на гуми

Полуавтоматичните машини за балансиране на гуми са подходящи за колела със средна до висока производителност. Тези уреди разполагат с интегриран двигател за въртене на колелото при високи скорости. Лесни са за използване от потребителя, като разполагат и с голям обем допълнителни операции. 

Автоматичен балансьор на гуми

Напълно автоматичният балансьор на колела е най-добрата технология за балансиране на гуми. Той поддържа потребителски интерфейс, автоматично калибриране, режим на скрита спица и автоматично въвеждане на параметри, което означава, че операторът не трябва да добавя ръчно необходимите данни.

Предлагани марки и модели от OnlineMashini.bg

В нашия онлайн магазин ще откриете различни видове машини за обслужване и балансиране на гуми - както за лекотоварни автомобили, така и за мотоциклети.

Един от най-популярните ни продукти в тази категория е балансьорът за гуми на мотоциклети HBM 4680. Той разполага с регулируеми крачета за работа дори и върху неравна повърхност. 

Снабден е с вал и два захващащи конуса. Поради коничната форма на затягащите елементи гумата е винаги центрирана в средата. Максималната ширина на джантата е 228 мм (9”).

Изключително търсен вариант е и професионалната баланс машина HBM 9255. В софтуера ѝ има вградена оптимизираща функция за минимизиране на дисбаланса между джантите и гумите. Софтуерът поддържа програма за стоманени джанти, 4 програми за алуминиеви джанти, както и програма за нестандартни такива.

HBM 4680, HBM 9255

Защо да закупите от OnlineMashini.bg?

Гарантираме едни от най-добрите условия за пазаруване на машини в България. Цените ни са преференциални, изгодни за клиента. Осигуряваме до 3 години гаранция на машините, както и възможности за пазаруване на лизинг.

Продуктите в сайта ни разполагат с подробна техническа информация, богат снимков материал и видеа, които да помогнат на клиентите по-лесно да се ориентират. При възникнали въпроси винаги можете да се обърнете и към нашите консултанти по телефона или чрез имейл.

С всяка една баланс машина, закупена от нашия сайт, ще получите безплатна доставка до адрес или офис на Еконт.