0876 / 170 044
Всяка една машина

Теодолити - дигитални

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв

Теодолити

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
7 продукта
NEDO
Жалон за нивелири NEDO, 2 м
Жалон за нивелири NEDO е с дължина 2 м и е изработен от метал. Жалонът се забива в земята при земемерни работи и п...
На склад |
№ в каталога: BG8643
3200 лв.
Nivel System
Дигитален теодолит Nivel System DT-5 / 3,7 V , ± 3 /
Електронният теодолит NIVEL SYSTEM DT-5 представлява прецизен измервателен инструмент с разнообразни приложения: от изм...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG37060
2,19600 лв.
Безплатна доставка
Nivel System
Дигитален теодолит Nivel System DT-2 / 3,7 V , ± 3 /
NIVEL SYSTEM DT-2L е прецизен инструмент за измерване на ъгли, прави, коти и наклони, до пренасяне на азимут към ос и т...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG51072
2,31400 лв.
Безплатна доставка
Nivel System
Дигитален теодолит Nivel System DT-2L / 3,7 V , ± 3 / с тринога SJJ1
NIVEL SYSTEM DT-2L е прецизен инструмент за измерване на ъгли, прави, коти и наклони, до пренасяне на азимут към ос и т...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG51071
2,52900 лв.
Безплатна доставка
Nivel System
Дигитален теодолит Nivel System DT-2 / 3,7 V , ± 3 / с тринога SJJ1
NIVEL SYSTEM DT-2 е прецизен инструмент за измерване на ъгли, прави, коти и наклони, до пренасяне на азимут към ос и т....
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG51073
2,41200 лв.
Безплатна доставка
Nivel System
Дигитален теодолит Nivel System DT-2L / 3,7 V , ± 3 /
NIVEL SYSTEM DT-2L е прецизен инструмент за измерване на ъгли, прави, коти и наклони, до пренасяне на азимут към ос и т...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG51070
2,43400 лв.
Безплатна доставка
NEDO
Електронен теодолит NEDO ET-5, 30x
Електронен теодолит NEDO ET-5 има увеличение 30x и точност 5". Поддържа автоматично изключване след 30 минути при...
1 година |
На склад |
№ в каталога: BG70102
2,98200 лв.
Безплатна доставка

Теодолит

теодолит


Теодолитът е уред, който се използва за измерване и определяне на посоката на хоризонтални и вертикални ъгли при геодезически дейности. Използва се също в топографията и строителството. При монтиран далекомер може да измерва и разстояния.

Теодолитът разполага с телескоп, хоризонтален и вертикален кръг, либели и зрителна тръба, която се използва за насочване към определени точки при измерване на ъгли. Либелите са предназначени за определяне на прави и равнини в определени положения (хоризонтални и вертикални).

Начин на измерване 

Първо се прави настройка - центриране и хоризонтиране на уреда (кръстът трябва да се изравни с желаната точка на наблюдение). 

След това се визират две точки от съответния ъгъл при едно положение на зрителната тръба и се правят отчети по хоризонталния кръг. Стойността на ъгъла се определя от разликите между двете измервания. От измерванията към дясната точка най-често се изваждат данните от лявата.

Видове теодолити

Има 2 различни вида теодолити: цифрови и аналогови. Аналоговите теодолити вече рядко се използват. Цифровите се състоят от телескоп с основа и електронен екран за отчитане, който се използва за показване на хоризонтални и вертикални ъгли. Дигиталните теодолити са по-функционални - цифровите показания заемат мястото на традиционните градуирани кръгове и това позволява по-точни измервания.

видове теодолити

Предимства от използването на теодолит

Съвременните теодолити имат много предимства в сравнение с други нивелиращи инструменти. 

Те осигуряват:
  • По-голяма точност
  • Надеждна вътрешна увеличителна оптична система
  • Електронни показания
  • Хоризонталните кръгове могат незабавно да бъдат нулирани или зададени на всяка друга стойност
  • Хоризонталните показания на кръга могат да се вземат отляво или отдясно на нулата
  • Не са необходими повторни измервания

*Теодолитите имат вътрешно оптично устройство, което прави кръговете за четене много по-точни от другите средства за измерване. Освен това, тъй като този уред Ви позволява да правите по-малко повторни отчитания, измерванията могат да бъдат извършени много по-бързо. 

Теодолитите гарантират изключително прецизни резултати, не се влияят от вятър или други метеорологични фактори и могат да се използват както върху равна повърхност, така и върху наклонена. 

Предлагани марки и модели от OnlineMashini.bg

Теодолитите са категория в нашия сайт, която смятаме да разработваме все повече и повече. Артикулите, които предлагаме са качествени и на изгодна цена.

Добра оферта например е дигиталният теодолит Nivel System DT-5. Той представлява прецизен измервателен уред, предназначен за най-разнообразни приложения: от измерване на ъгли, прави и наклони, до пренасяне на азимут към ос и т.н. Разполага с висококачествена оптика, гарантираща чисто и отчетливо измерване.

Дигиталният теодолит Nivel System DT-2 също е отличен избор. Той се предлага заедно с удобен куфар за пренасяне, батерия и зарядно устройство. Управлението е изключително лесно, заради графичния дисплей. Уредът е с едноосов компенсатор и лазерен отвес, улесняващи позиционирането.

Nivel System DT-5, Nivel System DT-2

Защо да закупите от OnlineMashini.bg?

В нашия онлайн каталог ще откриете множество измервателни инструменти и техника - лазерни нивелири, измервателни ролетки, теодолити, както и всякакво оборудване и консумативи за този тип машини.

Цените ни са едни от най-ниските на пазара, така че винаги можете да разчитате на нас за най-добрите оферти. Осигуряваме бързо обслужване, както и бърза доставка до желан адрес или офис на Еконт.

Предлагаме до 3 години гаранция на машините, както и опция за пазаруване на лизинг с удобни за потребителя месечни вноски.