0876 / 170 044
Всяка една машина

Пирографи

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв

Пирографи

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
9 продукта
GEKO
Пирограф GEKO G20050, 30 W, с 22 накрайника
Пирограф GEKO G20050 е подходящ за дървообработване и дърводелски работи, щамповане, декорация и др. Доставя се с 22 ра...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG41187
3800 лв. (-900 лв.)
2900 лв.
GEKO
Комплект пирограф Geko G20051 / с 5 накрайника и стойка /
Комплект поялник тип писалка Geko G20051 с 5 различни накрайници и 1 пластмасова стойка. Подходящ за дърводелски р...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG41185
2300 лв. (-700 лв.)
1600 лв.
HBM
Пирограф HBM H131784, 30 W, аксесоари
Пирограф  HBM H131784 е с мощност 30 W и напрежение 230 V. Използва се за маркиране и гравиране на различни матери...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG91048
4200 лв. (-1201 лв.)
2999 лв.
WELLER
Комплект накрайници за пирограф Weller WHK30 / 12 части /
  Комплект накрайници за пирограф Weller WHK30 .   Технически параметри:   Накрайници 12 части Различна...
На склад |
№ в каталога: BG37072
1800 лв.
Velleman
Пирограф Velleman VTPY01 / 30 W /
Пирограф Velleman VTPY01 за горещо разрязване , за запояване . Окомплектован с човки и метален шаблон .   Техничес...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG36302
3600 лв.
DREMEL
Универсален инструмент/газов поялник DREMEL VersaTip 2000-6 HOBBY /с 6 различни приложения/
Един инструмент за 6 различни приложения: запояване, размекване, горещо рязане, заваряване, пирографиране (пирогра...
3 години |
На склад |
№ в каталога: BG7337
9800 лв.
Безплатна доставка
FERVI srl
Пирограф електрически Fervi 0793 30 W
Електрическият пирограф на марката Fervi 0793 е с мощност 30 W и захранващо напрежение 230 V. Пирографът разполага...
На склад |
№ в каталога: BG54965
3000 лв. (-500 лв.)
2500 лв.
POWERMAT
Пирограф POWERMAT PM-LOW-60, 60W, 275°C, 22 накрайника
Пирограф POWERMAT PM-LOW-60 е с нагревател от 60W с бързо загряване и максимална температура от 275℃. Предназначен е за...
2 години |
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG92033
3600 лв. (-1100 лв.)
2500 лв.
DREMEL
Dremel Versatip комплект консумативи за пирография (204)
Тези нови Dremel консумативи за пирографиране се използват за поставяне на различни пирографически мотиви върху дърво и...
На склад |
№ в каталога: BG23192
5000 лв.

Пирограф / Пирография

Пирографията е изкуството на рисуване чрез горене на дърво или по-точно декориране на дърво със следи от изгаряне с помощта на нагорещен предмет. 

Ако потърсите техническата дефиниция за пирография ще откриете, че това е „писане с огън“.  Метод, който не е ограничен само до обработването на дърво - може да се прилага и върху кожа, хартия, памучен плат, платно, кости и др.

В древен Китай са наричали пирографията „бродерия с огнена игла“. По време на примитивните и средновековни методи на пирографиране са били използвани горещи метални пръти. 

Техниката е преименувана на „пирография“ през 1800 г., когато се връща на мода. В началото на 20-ти век пирографът става електрически, което улеснява разпространяването на това изкуството.

Пирограф

Как да се подготвим? 

Какво е необходимо, за да започнем:

• качествен пирограф;
• парче хубаво меко дърво;
• да следвате няколко основни съвета;
• полиращ уред, фина шкурка;
• поставка;

*Съвети за работа с пирограф за дърво: най-подходящи са едноцветните картини и дизайни. С Вашия уред за гравиране на дърво можете да осъществите всяка интересна идея, като персонализирате всеки дървен предмет във Вашия дом. Можете също да напишете слоган, послание или име за направата на персонализиран подарък.

Подготовка на дървото:

• Дървото, което избирате, трябва да е меко: бор, ясен или клен - по-лесни са за изгаряне и по-светли на цвят, което осигурява добър контраст на Вашите произведения. 

• Добре е да обработите дървото с шкурка с абразивност 320, като вървите по посока на зърното. Уверете се, че повърхността е почистена от прах и чиста, като след това я избършете с влажна кърпа.

• Гладката повърхност ще Ви улесни при прехвърлянето на Вашия дизайн и ще създаде по-ясен завършен продукт.

• Прехвърляне на дизайна върху дървото: с графит или карбонова хартия е добър начин да постигнете това. Поставете шаблона за пирография върху дървото с изображението отгоре и очертайте контура. 

• Подготовка на инструмента (писалката): Добре е да имате няколко различни накрайника за Вашия пирограф. Поставете върха, който искате да опитате върху държача, преди да включите уреда.

• Добра идея е да се упражнявате върху примерно парче дърво, преди да опитате своя окончателен дизайн.

Техники за рисуване (горене) с пирограф

Представяме ви няколко техники за рисуване с пирограф:

1. Използвайте леки щрихи и не натискайте твърде силно с Вашия инструмент. Изградете слоеве цвят от светло до тъмно. Можете лесно да направите светлите области по-тъмни, но не и обратното. Понякога можете да използвате шкурка, за да коригирате грешка, но ако зоната е твърде тъмна, това може да не свърши работа.

2. Когато работите с писалката тя трабва да върви в правилната посока - тази на власинките на дървото. 

3. Добра идея е първо да създадете очертанията на картината и след това да я попълните.

4. Отделете време и добре почиствайте накрайниците, тъй като натрупването на въглерод може да повлияе на използването на уреда. Можете да използвате алуминиев оксид върху писалката си, когато е охладена.

5. Гледането на експерти чрез видеоклипове в YouTube също е чудесен начин да научите техники и съвети за пирография.

Предлагани марки и модели от Onlinemashini.bg

В нашия онлайн магазин се предлагат множество качествени пирографи, с които да осъществите Вашите проекти. Осигуряваме артикули на марки като Dremel, Fervi, Geko, Stannol, Velleman, Weller.

Един от най-търсените артикули в тази категория е универсалният газов поялник DREMEL VersaTip 2000-6 HOBBY - подходящ за 6 различни приложения. Машината може да се използва за запояване, размекване, горещо рязане, заваряване, пирография и обработване на термосвиваеми шлаухи. Готов е за използване навсякъде и по всяко време. Позволява извършване на прецизна и сложна дейност по пирографиране. 

Друг продукт с отлична ефективност и на изгодна цена е електрическия пирограф Stanno, с мощност 30 W. Той е предназначен за гравиране на кожа, дърво, пластмаса и др. Комплектът включва стойка за пирограф и седем накрайника - мелница, звезда, триъгълник, квадрат, колело, концентрични кръгове и ивици.

Много изгодно предложение при нас е и пирографът G20050 на марка Geko. Уредът е подходящ за дървообработване и дърводелски работи, щамповане, декорация и др. 

Доставя се с 22 различни накрайника, а това е цяло богатство - само дайте воля на въображението си.  Мощността му е 30 W, а работната температура 275°C. Захранващото напрежение е 230 V. Пирографът разполага с неплъзгаща се пластмасова дръжка, устойчива на удари и топлина.

Пирограф

Защо да закупите от Onlinemashini.bg?

При нас ще намерите всички машини и инструменти, от които имате нужда. Ние не спираме да се информираме и работим усърдно, за да Ви предложим най-добрата довършителна техника на най-добрите цени. Разполагаме още с много полезни уреди и аксесоари за бита (предпазни средства, лепила, различни консумативи, хоби инструменти).

Работим с утвърдени производители и предлагаме преференциални цени за машините и инструментите в нашия онлайн магазин. Гарантираме богато разнообразие от всякакви продукти - комплекти, аксесоари, резервни части (за марките, на които сме вносител) и др. Всеки продукт е с детайлно описание, снимки и видео, по които лесно да се ориентирате. 

Осигуряваме до 3 години гаранция на машините и бърза доставка до адрес или офис на Еконт. Предлагаме и възможност за изплащане на лизинг.