0876 / 170 044
Всяка една машина

Нагревателни кабели

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв

Нагревателни кабели

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
9 продукта
Нагревателен кабел DEMA 27501 защитаващ от замръзване, снабден с термостат, 4 м
Нагревателен кабел защитаващ от замръзване, снабден с термостат, 4 м.Технически параметри:   Захранване: 220-240...
На склад |
№ в каталога: BG37187
10900 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27503 защитаващ от замръзване, 12 м, 220-240 V / 50 Hz
Нагревателен кабел защитаващ от замръзване, снабден с автоматичен термостат.  Технически параметри:   Захран...
На склад |
№ в каталога: BG38031
15900 лв. (-900 лв.)
15000 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27502, 8 м
Нагревателен кабел защитаващ от замръзване, снабден с термостат, 8 м. Технически параметри:   Захранван...
На склад |
№ в каталога: BG37175
13400 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27506, 24 м, с термостат
Нагревателен кабел DEMA 27506 e с дължина 24 м и е оборудван с автоматичен термостат. Температурният диапазон на ефекти...
На склад |
№ в каталога: BG74600
25900 лв. (-1400 лв.)
24500 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27500, 2 м, с термостат
Нагревателен кабел DEMA 27500 има дължина 2 м, като е оборудван с автоматичен термостат. Температурният диапазон е от +...
На склад |
№ в каталога: BG72130
9000 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27505, 18 м
Нагревателен кабел защитаващ от замръзване, снабден с автоматичен термостат. Технически параметри:   Захранв...
На склад |
№ в каталога: BG38030
17700 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел, защитаващ от замръзване DEMA 27504, 14 м
Нагревателен кабел, защитаващ от замръзване. Уредът е снабден с автоматичен термостат. Технически параметри:...
На склад |
№ в каталога: BG38032
16500 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27507, 37 м, с термостат
Нагревателен кабел DEMA 27507 притежава дължина 37 м и е оборудван с автоматичен термостат. Температурният диапазон на...
На склад |
№ в каталога: BG72129
27600 лв.
Безплатна доставка
Нагревателен кабел DEMA 27508, 49 м, с термостат
Нагревателен кабел DEMA 27508 e с дължина 49 м и е оборудван с автоматичен термостат. Температурният диапазон на ефекти...
На склад |
№ в каталога: BG81657
39600 лв.
Безплатна доставка

Нагревателни кабели

Какво представляват нагревателните кабели?

Нагревателните кабели, известни също като топлинни кабели, са електрически проводници, които произвеждат топлина. Тези кабели могат да се използват за широк спектър от приложения в дома, около строителната площадка или по дължините на тръбопроводи.

 

Тяхната основна цел е да подгряват и поддържат определена температура на открити или закрити площи. Могат да се монтират върху покриви, канавки, улуци, като предотвратяват образуването на ледени висулки, предпазват от замръзване и разтопяване на сняг.

 

Нагревателни кабели

Видове

Съществуват два основни вида: саморегулиращи кабели и кабели с постоянна мощност.

Саморегулиращи кабели

Саморегулиращият термокабел има специално ядро между двата проводника на шината. Това ядро става по-проводимо при по-студена околна среда. Това означава, че нагревателния кабел увеличава своята мощност при по-ниски температури. 

 

Тази функция го прави идеален за защита от замръзване на тръби през зимата или поддържане на чисти улици от ледени образувания. Този тип кабел също така ще намали изходната си мощност при по-топли условия.

 

Саморегулиращата се технология е предназначена за различни приложения в жилищни и търговски сгради. Нагревателният кабел е енергийно ефективна опция, тъй като консумацията на енергия е намалена, когато се изисква по-малко топлина. 

 

Тази функция също така увеличава безопасността и дълготрайността на кабела и улеснява монтажа.

Кабел с постоянна мощност

Нагревателният кабел с постоянна мощност не се влияе от променящите се температури на околната среда. Той осигурява постоянна топлинна мощност и е предпочитан от собствениците на жилища. Тези отоплителни системи обикновено разчитат на управление или термостат за управление на системата.

 

Използвайте саморегулиращия се нагревателен кабел за размразяване на покриви, улуци и защита от замръзване на тръби, докато топлинният кабел с постоянна мощност е по-добър за топене на сняг и подово отопление

 

Нагревателен кабел

Приложение и начин на работа

Нагревателните кабели се използват за различни приложения, както за малки къщи, така и за големи търговски сгради. Употребяват се най-вече във връзка с проекти за ново строителство или по-големи ремонти.

 

Топлинните кабели са имали много приложения през годините. Те предлагат защита срещу спукване на водопроводни тръби, замръзнали покриви и улуци, образуване на лед и сняг по рампи, стълбища и пътеки и други. 

 

Освен това те могат да бъдат монтирани във вода с цел загряване на водопроводните тръби. Друга често срещана употреба в бита е в системите за подово лъчисто отопление.

 

Потребителите също така трябва да предвидят поставяне на изолация върху тръбата, тъй като кабелът не е нейн заместител. Той само я допълва и балансира топлинните загуби, с които не може да се справи изолацията.

Предимства

Двата вида нагревателни кабели имат различни предимства. Те са инвестиция, която ще донесе на потребителите много плюсове в бъдеще.

 

Саморегулиращите кабели дават възможността да се употребяват произволни дължини. Това означава, че на самия обект потребителят ще може да отреже необходимата му за работа дължина.

 

В повечето случаи не се налага да се използва регулираща апаратура. Този вид кабели не прегряват, а ако има самопрекъсване, няма да изгорят. 

 

Друго тяхно интересно предимство е, че могат да се използват във взривоопасни условия на работа. Като недостатък се счита, че саморегулиращите кабели имат висока цена.

 

Най-голямото предимство на другия вид кабели е, че нямат пусков ток и мощността им е постоянна. Експлоатационният им живот е дълъг около 3 години и са много ефективни при отоплението в дома. 

 

Могат да се монтират в почти всякакъв вид подови настилки като например дърво, плочки и килими. Кабелите с постоянна мощност са безопасни за използване. Те също така изискват минимална поддръжка.

Критерии за избор

Сред факторите, които трябва да имате предвид при избора на подходящия нагревателен кабел, са:

 

● Максимална поддържана температура
            

● Температура на поддържане
            

● Топлинна   мощност

 

Трябва да обмислите избора на кабел с подходящ материал за обвивка, който ще предложи добро ниво на защита от механично износване. 

 

След като изберете подходящия кабел за Вашата система, ще трябва да измерите и общата необходима дължина на кабела. Уверете се, че сте взели предвид и вграденото оборудване като клапани, опори за тръби и т.н. Те ще изискват допълнително топлинно проследяване.

 

Dema 27501, Dema 27505

Какви марки и модели ще откриете при нас?

Най-предпочитаният ни продукт в тази категория е нагревателен кабел DEMA 27501. Той е предназначен за защита от замръзване и е снабден с термостат. Кабелът е дълъг 4 м и консумира мощност 64 W. Термостатът е с дължина 10.5 см, ширина 2.5 см и височина 2.5 см.

 

Много добро предложение е нагревателен кабел DEMA 27503 с дължина 12 м. Той предотвратява замръзване на тръби, покриви, улуци и други. Снабден е с автоматичен термостат, който има дължина 10.5 см, ширина 2.5 см и височина 2.5 см. Температурният му капацитет на работа е + 3°C до -45 °C.

 

Друг предпочитан продукт е нагревателен кабел DEMA 27505 с дължина 18 м. Има автоматичен термостат, който е с дължина 10.5 см, ширина 2.5 см и височина 2.5 см. Предназначен е за защита от замръзване на различни материали през зимните месеци. Неговият температурен капацитет е +3°C до -45°C.

 

Много добър вариант за покупка е и нагревателен кабел DEMA 27500 с дължина 2 м. Оборудван е с автоматичен термостат и има общо тегло 3.46 кг. Той предпазва от замръзване на метални и пластмасови тръби през зимата. Диапазонът на температурата за ефективна работа е +3°C до -45°C.

 

Dema 27503, Dema 27500

Защо да закупим нагревателен кабел от Onlinemashini.bg?

В нашия онлайн магазин можете да намерите всичко необходимо за отоплението. Може да направите информиран избор спрямо нуждите си, тъй като всеки продукт има детайлно техническо описание. Това включва подробна информация, снимков и ориентировъчен видео материал.

 

Ще откриете изгодни оферти с едни от най-добрите цени на пазара. Поръчката е много лесна, като не изискваме да създавате регистрация в сайта. Доставяме бързо до адрес или офис на куриер обикновено в рамките на 3 работни дни

 

На Ваше разположение са и нашите консултанти, с които можете да се свържете по имейл или телефон.