0876 / 170 044
Всяка една машина

Съдове за парно

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?

Съдове за парно

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
5 продукта
IBO
Разширителен съд за отоплителни системи IBO Italy, 8 л, 8 бара, 3/4"
Разширителен съд за отоплителни системи IBO Italy с обем 8 л, максимално налягане 8 бара и присъединителен размер 3/4"....
5 години |
На склад |
№ в каталога: BG79445
6400 лв. (-2400 лв.)
4000 лв.
IBO
Разширителен съд отопление IBO, 36 л, 8 бара, 3/4"
Разширителен съд отопление IBO с обем 36 л, максимално налягане 10 бара и присъединителен размер 3/4". Разширителен съд...
5 години |
На склад |
№ в каталога: BG79452
13500 лв. (-4600 лв.)
8900 лв.
Безплатна доставка
IBO
Разширителен съд за отоплителни системи IBO Italy, 5 л, 10 бара, 3/4"
Разширителен съд за отоплителни системи IBO Italy с обем 5 л, максимално налягане 10 бара и присъединителен размер 3/4"...
5 години |
На склад |
№ в каталога: BG79443
5500 лв. (-1700 лв.)
3800 лв.
VAREM
Разширителен съд за отоплителни системи VAREM, 3/4 ", 25 л, 5 бара, вертикален
Разширителен съд за отоплителни системи VAREM е с обем 25 л и максимално налягане 5 бара. Предназначен е за о...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG66385
9900 лв.
Безплатна доставка
Danfoss
Tоплообменник Danfoss XB12L-1-10 G5/4, 40 kW, -10°C+180°C
Споен топлообменник Danfoss XB12L-1-10 G5/4 е с мощност 40 kW. Изработен е от неръждаема стомана, запоен е с мед и е ус...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG70984
94400 лв.
Безплатна доставка

Съдове за парно

Какво представляват съдовете за парно?

Съдовете за парно са от изключителна важност за нормалното функциониране на всяка инсталация за отопление и не бива да пренебрегваме правилния им подбор и монтаж.

 

Когато говорим за разширителни съдове за парно, макар на пазара да има различни видове, тяхната цел е една - компенсиране на увеличения обем на водата в следствие на процеса на загряване. 

 

Ако не разполагахме с разширителен съд, би било необходимо постоянно да се изхвърля вода, а след това - и да се добавя нова. Това би било неудобно и неефективно.

 

Съдове за парно

Видове

Разширителните съдове за парно могат да бъдат разделени на такива за употреба с:

 

● отворена система
            

● затворена  система
            

● соларни разширителни съдове.  

   

Последните намират своето приложение при затворени соларни инсталации и са специфични поради техния принцип на работа. Тъй като водата там се загрява повече, то и самите разширителни съдове са изработени така, че да могат да бъдат употребявани при висока температура.

 

Когато говорим за топлообменници, можете да се натъкнете както на споени пластинчати топлообменници, така и на разглобяеми такива. Отделно всеки вид се дели на едноходови и двуходови.

Приложение и начин на работа

Начинът на работа варира според това за какъв тип продукт говорим. Разширителните съдове, които са предвидени да работят със система от затворен тип, оперират под налягане

 

В тях е инсталирана мембрана, която е ключова, защото тя помага за това, водата отново да бъде върната в инсталацията, когато нивото на температурата позволява това.

 

Соларните разширителни съдове функционират както с гликол, така и с вода. Тяхната мембрана е изработена така, че да може оперира при висока температура, която се достига по време на работа на тази система.

 

Можем да се спрем на разширителен съд, който е предназначен за функциониране в комбинация със система от отворен тип, ако разполагаме със система, която не работи с налягане.

Предимства

И отворените, и затворените съдове за парно си имат своите предимства. Затворените разширителни съдове са полезни с това, че могат сравнително лесно да бъдат монтирани и са устойчиви на корозия.

 

Освен това при тези продукти нямаме ограничение за това къде точно да ги инсталираме. Такова имаме при отворените разширителни съдове - те трябва да бъдат на най-високата позиция на системата. 

 

Те обаче компенсират със сравнително простата си структура и по-ниския бюджет, който трябва да отделим за тях.

Критерии за избор

Освен да се подсигурим, че разширителният съд може да бъде инсталиран на системата ни, е важно да вземем предвид и основните му технически характеристики.

 

Това са максималното налягане и обема на съда. Присъединителният размер също е от важно значение. Ако не сме сигурни от какво точно имаме нужда, винаги е добре да се допитаме до специалист, който да ни посъветва и насочи.

 

Ibo Italy FIX 8L, Ibo FIX 36 L

Какви марки и модели ще откриете при нас?

При нас ще намерите съдове за парно на марки като:

 

● IBO
            

● Danfoss
            

● Argo и др.

 

Пример за продукт на нашия сайт, към който има сериозен интерес, е разширителният съд за отоплителни системи IBO Italy FIX 8L, чийто обем е 8 л. Може да ни бъде полезен както за слънчеви, така и за отоплителни инсталации. Мембраната е EPDM, a максималното налягане е 8 бара. 

 

Уредът разполага и с регулиращ вентил, с който можем да поддържаме нужното налягане. Монтажът на този разширителен съд е вертикален.

 

Разширителният съд с обем 36 л IBO FIX 36L също е наличен при нас. Тук присъединителният размер е ¾’’, а мембраната отново е EPDM. Този продукт може да се ползва както за отоплителни, така и за слънчеви системи. Чрез регулиращия вентил контролираме налягането, което за кратко време може да достигне 12 бара.

 

Топлообменникът Danfoss XB12L-1-10 G5/4 е произведен от неръждаема стомана и е устойчив на корозия. Работното налягане на двете страни се равнява на 25 бара. С този продукт можем да спестим енергия поради специалната конструкция MPHE на Micro Plate. Минималната работна температура, с която се характеризира този уред, е -10°C, докато максималната такава е 180°C.

 

Можете да заложите и на разширителния съд за отоплителни системи VAREM 41VE0025, който също Ви очаква на onlinemashini.bg. Той ще ни е полезен, ако разполагаме с отоплителна инсталация с котел. Теглото му е 5.38 кг, а обемът - 25 л.

 

Danfoss XB12L-1-10 G5/4, Varem 41VE0025

Защо да закупим съд за парно от OnlineMashini.bg?

Има редица предимства, от които ще се възползвате като клиент на onlinemashini.bg. Поръчката при нас става бързо и безпроблемно, а доставката ни отнема до 3 работни дни и покрива цялата страна. 

 

Машините и инструментите, които предлагаме, са на конкурентни цени, а често при нас ще намерите и отстъпки.

 

Тъй като съзнаваме, че въпреки това стойността на някои уреди е висока, сме предвидили и възможността да платите за продуктите на вноски. Ако по някаква причина не сте доволни от артикулите, които сте получили, можете да ги върнете до 15 дни след доставка.