0876 / 170 044
Всяка една машина

Печки на твърдо гориво

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв

Печки на твърдо гориво

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
3 продукта
HECHT
Печка тип камина HECHT Sparklis, 5 - 7 kW, димоотвод Ф 120 мм
Печка тип камина HECHT Sparklis има мощност на отопление 5 - 7 kW и димоотвод с диаметър 120 мм. Разполага със здраво с...
На склад |
№ в каталога: BG49085
43300 лв. (-15400 лв.)
27900 лв.
Безплатна доставка
HECHT
Печка тип камина HECHT FLEMIS, 7-9 kW, 120 мм
Печка тип камина HECHT FLEMIS е с максимална мощност на отопление 7-9 kW, като може да бъде регулирана чрез контро...
На склад |
№ в каталога: BG49084
80800 лв. (-25900 лв.)
54900 лв.
Безплатна доставка
HECHT
Печка тип камина HECHT FENIXE, 9-10 kW, 120 мм
Печка тип камина HECHT FENIXE има мощност на отопление 9-10 kW и може да бъде регулирана чрез контрола на подаване...
На склад |
№ в каталога: BG49152
99000 лв. (-34100 лв.)
64900 лв.
Безплатна доставка
Печка на твърдо гориво е традиционен метод за отопление. Печките на дърва, въглища или брикети са предпочитан начин за отопление през зимата за поколения наред. Разбира се, едно дърво има определен брой калории и изгарянето на това дърво ще отдели фиксирано количество топлина. Затова, изборът на качествена печка на твърдо гориво може да повиши коефициентът на полезност действие от изгарянето значително. С други думи, да решиш да се топлиш на дърва е само половината решение, другата част е свързана с избора на достатъчно ефективна печка тип камина или друг вариант, в която да изгаряш спомените дърва. 

Да, дървата за огрев не са скъпи, затова са и предпочитан начин на отопление. Но когато инвестирате във високоефективен котел на твърдо гориво, вие ще започнете да пестите от дървен материал. Така, освен финансовите позитиви вие всъщност ще допринесете и за правилното и по-съзнателно изсичане на горите. 

Предимства от ползването на печка или котел на твърдо гориво

Печките на въглища, брикети или дърва са познати. Достъпни са, както и материалът за изгаряне е достъпен, но инсталирането им има някои особености. Основното е, че се нуждаят от комин, през който да излиза отделящия се при горене пушек. Докато повечето модели, предлагани от нас са със стандартен размер на димоотвода, вие трябва да съобразите къде в стаята ще направите дупка. Коминът на страна, печката на дърва и брикети е страхотно решение за отопление, защото след като загрее добре, тя ще отделя топлина дълги часове. Пък и по-бавното загряване е по-качествено, което води и до равномерното затопляне на стените около печката. Обикновено облицовани в чугун, който изстива изключително бавно. 

Котелът на твърдо гориво е изключително ефективен начин за отопление на къщи. Много модели са съвместими с дърва, въглища и брикети, но има и котли на пелети. Този начин на отопление за дома е с дълъг експлоатационен живот, както и със завидни резултати в отоплението на малки и средно големи къщи. В повечето модели котли може да слагате по-големи по размер дърва, което е удобно и няма да ви се налага цепене. В повечето случаи, котелът на твърдо гориво се намира в мазе или друго подобно пространство и около него може да стане доста мръсно. Избирайки някой от нашите модели, които, освен, че могат да поемат по-големи дърва, са лесно за почистване, поради малкото количество пепел, което правят. А самата пепел се събира в достатъчно голяма камера за пепел, която лесно се маха и почиства. Монтажът на котел за твърдо гориво е определено лесен, а свързването към инсталацията се извършва чрез конвенционални фитинги. 

Защо да купите печка на твърдо гориво от OnlineMashini.bg

Утвърдени производители и преференциални цени –купувайки подобна печка на дърва, въглища или брикети вие търсите сигурност, ефективност и удобство. Затова за вас сме подбрали единствено доказани марки, които произвеждат котли от достатъчно години. Като всяко предложение e на на атрактивна цена. 

Богато разнообразие и детайлно описание - имаме изчерпателен избор от предложения на печки и котли на дърва и брикети. Всяко предложение е с детайлно разяснено описание и информация на техническите параметри.  

Гаранция и бърза доставка –повечето печки и котли на твърдо гориво са с 3 години гаранция и ще бъдат при вас с бърза и сигурна доставка.