0876 / 170 044
Всяка една машина

Бензинови компресори за въздух

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?

Бензинови компресори

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
4 продукта
ABAC
Безмаслен дентален компресор ABAC CLR 15/25, 1.1 kW, 1400 об./мин, 25 литра
Безмаслен дентален компресор ABAC CLR 15/25 е с 1.1 kW електродвигател с автоматична термична защита с 1400 об./минута...
2 години |
До 20 работни дни |
№ в каталога: BG92529
2,24000 лв. (-44800 лв.)
1,79200 лв.
Безплатна доставка
ROTAIR
Мобилен компресор Rotair VRK 16 AE, 1600 л/мин, 20.8 к.с, 6 бара
Мобилен компресор Rotair VRK 16 AE е с работно налягане 6 бара и дебит 1600 л/мин. Оборотите на дви...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG64670
16,16600 лв.
Безплатна доставка
ROTAIR
Мобилен компресор Rotair VRK 20 AE, 1900 л/мин, 22.1 к.с, 6 бара
Мобилен компресор Rotair VRK 20 AE е с работно налягане 6 бара и дебит 1900 л/мин. Оборотите на двигател...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG64672
17,26400 лв.
Безплатна доставка
ROTAIR
Мобилен бензинов компресор за въздух Rotair VRK FIBRA, HONDA двигател, 22 к.с., 1000 л/мин., 15 бара
Мобилен бензинов компресор за въздух Rotair VRK FIBRA е оборудван с HONDA двигател GX690 с мощност 22 к.с. Машината има...
2 години |
До 5-7 работни дни |
№ в каталога: BG70890
19,74100 лв.
Безплатна доставка

Бензинов компресор за въздух

Бензинови компресори за въздух

 

Бензиновите компресори са по-тежки и по-големи от стандартните електрически агрегати за въздух. Те изискват редовно зареждане с гориво, за да работят. На пръв поглед са по-скъпи от електрическите въздушни компресори, но за определени проекти и области на работа са много по-подходящи, като съответно могат да бъдат и много добра инвестиция.

Тези уреди работят с бензинов двигател (двутактов или четиритактов), който осигурява компресиране на въздуха, който преминава през машината. Бензиновите въздушни компресори са изключително мощни машини и могат да се използват за много по-тежки работни задачи от електрическите агрегати за въздух.

Спецификации

Съществуват 2 основни типа бензинови въздушни компресори - бутални и винтови. Тези два вида машини имат различни начини за компресиране на въздуха, като буталните са по-бюджетни, а винтовите по-професионални.

Ако често работите на открито или в отдалечени райони, бензиновите компресори са най-подходящия вариант за ефективна работа. Те са издръжливи, надеждни и могат да компресират въздух за дълги периоди от време. Също така са много полезни при тежки работни задачи и големи натоварвания. 

Тъй като нямат нужда от електрическа мрежа, за да работят, тези компресори за въздух могат да бъдат инсталирани или преместени почти навсякъде, където има добра вентилация. И въпреки че изискват по-голяма първоначална инвестиция, този вид машини вършат отлична работа и дори могат да бъдат икономични.

Тези компресори са здрави и мощни, но произвеждат много силен шум. Препоръчително е операторът да си набави някакъв вид защита за слуха, а самият бензинов компресор за въздух да бъде инсталиран на открито, за да може поне част от звука да се губи.

Тези уреди отделят доста вредни емисии, докато работят, така че не трябва да се поставят в тесни, непроветрени пространства, тъй като това може да създадат опасни условия за работещите. С големия си размер и тегло, тези машини са по-трудни за преместване от електрическите въздушни компресори.

Въпреки това компресорите с бензинови двигатели разполагат с колела и дръжка за лесно транспортиране. Благодарение на тези колела и удобна дръжка, уредът може без проблем да бъде местен на отдалечени места без електричество.

*Както при всички други моторни машини, бензиновият компресор за въздух се експлоатира най-добре при спазване на всички препоръки и предпазни мерки. Без мерките за безопасност, поради небрежност или невнимание, горивото може да се запали и това да доведе до сериозни инциденти.

Спецификации на бензиновите компресори

Критерии за избор на подходящ модел

Бензиновият компресор за въздух е подходящ за работа на открито или при по-тежки климатични условия. Той е подвижен и е лесен за поддръжка, но е с по-висока цена. Когато избираме бензинов компресор, трябва да имаме предвид следните особености:

Мощността на компресора

Един от най-важните фактори при избор е мощността на модела. Когато мощността на двигателя е по-висока, въздухът осъществява по-голямо налягане.

Обем на резервоара за въздух

Преди да закупите модел е важно да знаете колко често ще го използвате. Ако не Ви е нужно голямо количество въздух, може да закупите компресор с резервоар до 10 литра, като дори ще го използвате за множество приложения.

По-големите резервоари задържат повече сгъстен въздух и са подходящи за по-сериозни задачи, тъй като имат постоянен въздушен поток под високо налягане.

Избор на марка на бензинов компресор за въздух

Когато избирате модел е важно да изберете производител, който е надежден и с високо качество. Това означава, че при покупка Вашата инвестиция ще бъде по-скъпа, но ще Ви даде гаранция за по-дълъг живот на машината.

Предлагани марки и модели бензинов компресор за въздух от OnlineMashini.bg

Бензиновите компресори са инвентар, който смятаме да развиваме като категория в нашия онлайн магазин. Тези машини са по-скъпи от стандартните компресори за въздух, но за сметка на това са значително по-мощни и удобни за използване на отдалечени от цивилизацията места. Имат и по-скъпи резервни части от другите.

В нашия сайт ще откриете отлични предложения за моторни агрегати за въздух на италианската марка Rotair. 

Мобилният бензинов компресор за въздух Rotair VRK 16 AE например е много мощен и ефективен вариант за агрегат за въздух, захранван от двигател с вътрешно горене. Разполага с мощност 20.8 к.с. и дебит от 1600 л/мин, както и с обем на резервоара за гориво 15 л. Този бензинов компресор за въздух е подходящ за ремонти, както и поддръжка на пътна инфрастрактура.

Максималното налягане на уреда е 6 бара, като има възможност за регулиране на налягането. Оборотите на двигателя се регулират от пневматична система за управление. Машината поддържа електрически старт и въздушно охлаждане. Можете да го вземете сега при нас на добра цена с 2 години гаранция. 

Rotair VRK 16 AE

Защо да закупим бензинов компресор за въздух от Onlinemashini.bg?

Поръчвайки от нашия онлайн магазин си осигурявате изгодни цени, добро качество на продуктите и бързо обслужване. Доставките също се извършват бързо - в срок от 3 работни дни, като много често може да получите стоката си и директно на следващия ден. 

Предлаганите от нас продукти на сайта разполагат с полезна техническа информация, необходима на клиента за поръчката. Описанията на продуктите са съдържателни, включени са снимки, видеа, ръководства за употреба.

От нас можете да поръчате с възможност за изплащане на лизинг, като направите месечните вноски удобни за Вас. Осигуряваме и опцията „Преглед и тест“ при получаване, за да можете да изпробвате машината преди заплащане.