0876 / 170 044
Всяка една машина

Торове

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Торове

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
15 продукта
Wolf Garten
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 300, 300 м², 4.8 кг
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 300 е с тегло 4.8 кг и е предназначена за площ 300 м&sup...
На склад |
№ в каталога: BG64140
5400 лв.
Лактофол
Тор за трева с анти - мъх ефект Лактофол 1 кг
Тор за трева с анти - мъх ефект на марка Лактофол е предназначен за отстраняване на мъх от тревните площ...
На склад |
№ в каталога: BG54363
1150 лв.
Лактофол
Стартиращ тор за трева Лактофол 1 кг
Стартиращ тор за трева марка Лактофол 1 кг осигурява образуване на по-здрава коренова система, оформяне на пл...
На склад |
№ в каталога: BG54367
1150 лв.
Лактофол
Течен обогатител за трева Лактофол, 0.5 л
Течен обогатител за трева Лактофол се използва за периодично подхранване на тревните площи през 15-20 дни. Осигуря...
На склад |
№ в каталога: BG75027
750 лв. (-250 лв.)
500 лв.
Лактофол
Комплексен тор за трева Лактофол 1 кг
Тор за трева Лактофол е в разфасовка 1 кг. Той е концентриран кристален тор за тревни килими. Комплексният то...
На склад |
№ в каталога: BG54360
1290 лв.
Лактофол
Стартиращ тор за трева Лактофол 5 кг
Стартиращ тор за трева Лактофол е в разфасовка от 5 кг. Осигурява балансирано хранене, по-бързо покълване на семен...
На склад |
№ в каталога: BG54386
4350 лв.
Wolf Garten
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 500, 500 м², 8 кг
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 500 е предназначена за площи до 500 м² и се доставя в ра...
На склад |
№ в каталога: BG64154
9500 лв.
Безплатна доставка
Лактофол
Комплексна тор за трева с дълготрайно действие Лактофол, 175 м², 5 кг
Комплексна тор за трева с дълготрайно действие Лактофол се доставя в разфасовка от 5 кг и е предназначена за тревни пло...
На склад |
№ в каталога: BG64182
4350 лв.
Лактофол
Универсален тор за зеленчуци и цветя Лактофол 5 кг
Универсален тор за зеленчуци и цветя Лактофол е в разфасовка от 5 кг. Възстановява баланса на хранителните елементи в п...
На склад |
№ в каталога: BG54394
3990 лв.
Wolf Garten
Стартираща тор за трева Wolf Garten LY-250 "Start", 250 м², 6.25 кг
Стартираща тор за трева Wolf Garten LY-250 "Start" е с тегло 6.25 кг и е предназначена за покривна площ 250 м². Тя...
На склад след 31.05.2024 |
№ в каталога: BG64143
5250 лв.
Лактофол
Универсален тор за зеленчуци и цветя Лактофол 2 кг
Универсален тор за зеленчуци и цветя Лактофол е в разфасовка от 2 кг. Възстановява баланса на хранителните елементи в п...
На склад |
№ в каталога: BG54392
1600 лв.
Лактофол
Комплексна тор за трева с дълготрайно действие Лактофол, 70 м², 2 кг
Комплексна тор за трева с дълготрайно действие Лактофол е предназначена за площ 70 м² и се доставя в разфасовка от...
На склад |
№ в каталога: BG64185
1950 лв.
Wolf Garten
Стартираща тор за трева Wolf Garten LY-100 "Start", 100 м², 2.5 кг
Стартираща тор за трева Wolf Garten LY-100 "Start" е предназначена за покривна площ 100 м². Спомага...
На склад |
№ в каталога: BG74208
2650 лв.
Wolf Garten
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 100, 100 м², 2 кг
Тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 100 е 2 кг и е предназначена за площ до 100 м². Тя е с д...
На склад |
№ в каталога: BG64142
2500 лв.
Wolf Garten
Био-тор универсален Wolf Garten NG 3.4 Natura Bio / 3.4 кг, 50 м2 /
NG 3.4 e универсален био тор - натурална сила за зеленчуци, едногодишни цветя, многогодишни цветя, декоративни храсти и...
На склад след 15.06.2024 |
№ в каталога: BG44054
2100 лв.

Торове

Какво представляват торовете и за какво се използват?

Торовете представляват смес от хранителни вещества и микроелементи, необходими за растенията. Най-честите минерални торове, наричани също химически, съдържат азот, калий и фосфор. Алтернативният вариант на минералните са органичните торове, които са на основата на материали с биологичен произход, включително животински и растителни отпадъци.

Торовете подпомагат тревата да расте силна, гъста, зелена и преди всичко здрава. Ако не се използва тор, тревата може да се увреди по-бързо. Торта също подобрява кореновата система на растенията.

Разбира се, не трябва и да се прекалява с употребата на торове, тъй като може да се получи обратен ефект. Ако нанесете по-голямо количество, можете да причинявате пожълтяване на растенията или пък да забавите растежа, в по-лоши случаи и загиване на тревата. 

Затова следвайте много внимателно инструкциите на производителя за количеството, което ще приложите. За да постигнете равномерно разпределение на торта, най-добре използвайте тороразпръсквачка.

течна тор

Видове торове - приложение и предимства

Стартиращ тор за трева

Стартиращ тор за трева подобрява кореновата система, прави тревата по-плътна и здрава и стимулира по-бързото покълване на семената

Използва се при засяване на чисто нова трева, но и за коригиране на увредени участъци от вече засята трева. Прилага се в началото преди самото засаждане на тревните смески, така че да имат достатъчно хранителни вещества.

Тор за трева с анти-мъх ефект

Този тип тор е предназначен за премахване на мъх от тревните площи, но също и предпазва от образуване на нов такъв. Същевременно подпомага образуването на по-плътна и по-зелена трева.

Тор за трева с дълготрайно действие

Както става ясно от името, този тип тор има дългосрочен ефект – до няколко месеца и има незабавно действие. Той се използва както за посяването на тревата, така и за по-нататъшна поддръжка. Предимството на този тип тор е, че оптимално и дълготрайно освобождава хранителните вещества в почвата. В резултат тревата е по-устойчива, плътна и здрава.

Комплексен тор за трева

Употребата на този вид тор води до по-балансирано подхранване, което създава плътна здрава трева. Освен това този тор осигурява по-дълъг живот на тревата и по-бързо възстановяване след отъпкване. Той е подходящ както при засяването на нова трева, така и при неговата поддръжка.

Гранулиран и течен тор

Гранулираният тор наподобява малки камъчета, като предимството му е, че лесно се разнася върху почвата с ръка или тороразпръсквачка. За разлика от тях течните торове се разреждат във вода и се прилагат обикновено сутрин с цел изпаряване на влагата през деня.

тор за растения

Тор с бързо и бавно освобождаване

Предимството на торовете с бързо освобождаване е, че наторяват растенията бързо, като процесът продължава между няколко дни и седмици. 

Те трябва да се нанасят по-често, но в по-малко количество, тъй като в противен случай можете да увредите тревата. Тези с бавно освобождаване пък се разграждат бавно с течение на времето и може да се използват в малко по-големи количества.

Азотни, калиеви и фосфорни торове

Азотният тор е необходим за растежа и развитието на растенията. Когато липсва азот, растението намалява по размер, но също намалява и броят на семената и плодовете.

Калиевите торове също влияят върху растежа и развитието на растенията и дърветата. Когато се наторяват, дърветата са по-устойчиви на заболявания, студ и суша.

Предимството на фосфорните торове пък е, че подпомагат развитието на кореновата система на растенията, повишават устойчивостта им в студа и подобряват циркулацията на водата.

Торове за подхранване

Как да изберем подходящ тор за нашата почва?

Както стана ясно, има различни видове торове, които могат да се закупят, но изборът на подходящ такъв е от важно значение. Когато взимате тор за градината, трябва да обърнете внимание на следните няколко неща. 

На първо място, от значение е видът трева, която засаждате. Различните треви се нуждаят от различни хранителни вещества, така че вземете тор, който е подходящ за Вашия тип трева.

Второто важно нещо е да се определи размерът на площта, която ще наторявате. Ако тя е голяма, е необходим тор с голяма концентрация на хранителни вещества.

Какви марки и модели ще откриете при нас?

При нас ще намерите разнообразни качествени торове за трева с марка Лактофол и Wolf Garten. Тор за трева с анти-мъх ефект Лактофол например предпазва от образуване на мъх, но също подпомага образуването на по-плътни зелени тревни стръкове. Разгледайте и тревните смески, които предлагаме, за да си осигурите гъста зелена трева за по-красива градина.

В нашия сайт също предлагаме тор за трева с дълготрайно действие Wolf Garten LD-A 100, който е предназначен за площи до 100 м². Има дългосрочен ефект до 70 дни и се прилага от ранна пролет до късно лято.

При нас можете да откриете и гранулиран универсален тор за зеленчуци и цветя Лактофол, който има широко приложение – за зеленчуци, дръвчета, цветя и др. Подходящ е за употреба между месеците март и октомври.

тор за трева Лактофол, Wolf Garten

Защо да се доверим на Onlinemashini.bg?

В нашия онлайн магазин можете да намерите всичко необходимо за Вашата градина – тревни смески и торове, градински инструменти, машини и др. Всеки продукт включва максимално изчерпателна информация – технически параметри, детайлно описание, снимки и видео материал.

Стремим се да обработваме Вашите поръчки в най-кратък срок, така че да можете да ги получавате възможно най-бързо. Поръчката се прави бързо и не е необходима регистрация. Пратките можете да получавате в офис на куриер или до личен адрес.

С нашите консултанти можете да се свързвате по всеки въпрос без значение дали става въпрос за конкретен артикул, цена или условия на поръчка.