0876 / 170 044
Всяка една машина

Фунии за вино

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Фунии за вино

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
10 продукта
Самонивелираща фуния с клапа FERRARI
Самонивелираща фуния с клапа FERRARI е изработена от пластмаса, практична и функционална. Не е необходимо да бъде придъ...
На склад |
№ в каталога: BG22498
1000 лв.
Филтър за фуния Ferrari, 15 см
Филтър за фуния Ferrari е подходящ за излолзване с фуния с диаметър 15 см. Предназначен е за филтриране на различни вид...
На склад |
№ в каталога: BG59290
200 лв.
Фуния FERRARI, Ф 15 см
Фуния FERRARI има диаметър Ф 15 см и е направена от пластмаса. Подходяща е за преливане на различни течности.Технически...
На склад |
№ в каталога: BG22502
400 лв.
Фуния FERRARI, Ф 21 см
Фуния FERRARI има диаметър Ф 21 см, изработена е от пластмаса и е предназначена за използване в бита за преливане на те...
На склад |
№ в каталога: BG19686
600 лв.
Филтър за фуния Ferrari, 21 / 25 см
Филтър за фуния Ferrari е подходящ за филтриране на различни видове течности и е предназначен за излолзване с фуния с д...
На склад |
№ в каталога: BG59291
400 лв.
Фуния FERRARI, Ф 40 см
Фуния FERRARI има диаметър Ф 40 см и е изработена от пластмаса. Подходяща е за преливане на течности от един съд в друг...
На склад |
№ в каталога: BG22501
2300 лв.
Фуния FERRARI, Ф 10 см
Фуния FERRARI има диаметър Ф 10 см, изработена е от пластмаса и е предназначена за преливане на течности от един съд в...
На склад |
№ в каталога: BG22503
350 лв.
Филтър за фуния Ferrari, 40 см
Филтър за фуния Ferrari е изработен от пластмаса и е подходящ за фуния с диаметър 40 см. Предназначен е за лесно и удоб...
На склад |
№ в каталога: BG59294
600 лв.
Фуния FERRARI, Ф 30 см
Фуния FERRARI има размер Ф 30 см и е предназначена за използване в бита за преливане на течности в различни съдове.Техн...
На склад |
№ в каталога: BG22500
1300 лв.
Филтър за фуния Ferrari, 30 / 35 см
Филтър за фуния Ferrari е предназначен за лесно и удобно филтриране на различни течности. Подходящ е за фуния с диаметъ...
На склад |
№ в каталога: BG59293
500 лв.

Фунии за вино

Какво представляват фуниите за вино?

Фуниите са удобен аксесоар, използван за наливане на вино от по-голям съд като буре или дамаджана в по-малък като бутилка или чаша. Те са предназначени за гладко преливане без никакво разливане, което може да бъде особено важно при преливане на скъпи и реколтови вина.

Фуниите за вино са оформени като конус. Широкият отвор на фунията позволява свободно наливане на виното в нея, докато тесният чучур насочва потока и предотвратява всякакви разливания. Някои фунии се предлагат и с вградена цедка, която филтрира утайка или малки парчета корк, които може да са попаднали в бутилката.

Независимо дали сте професионален сомелиер или просто любител на напитката на боговете, фуниите са удобен и полезен инструмент за безпроблемно наливане без разливане.

фунии за вино


Какви видове има?

Фуниите за вино се предлагат в различни форми и размери, всяка със свои уникални характеристики и дизайн.

Класически метални фунии

Това са най-традиционните фунии. Изработени са от метал, обикновено от неръждаема стомана и имат проста форма на конус с тесен чучур. Някои може да се доставят с вградена цедка за отстраняване на утайка или парчета корк.

Пластмасови фунии за многократна употреба

Тези фунии могат да се използват за различни задачи, включително наливане на вино, зехтин или други течности. Те често се предлагат с подвижна цедка за филтриране на нежелани частици.

Аераторни фунии

Тези фунии имат уникален дизайн, който помага за аерирането на виното, докато се налива. Те имат широка основа с поредица от канали, които насърчават оксигенацията.

Фунии в комплекти

Тези комплекти обикновено включват разнообразие от фунии с различни размери като например наливане на вино в различни по размер чаши или бутилки. Те могат да се доставят и с калъф за съхранение за лесно организиране.

Без значение какъв тип фуния за вино изберете, всички те служат за една и съща цел, а именно да направят наливането на вино по-лесно и по-контролирано.

фунии за вино

Как се използват?

Задръжте фунията над бутилката или съда, в който искате да налеете виното. Поставете филтър или цедка във фунията, за да уловите всяка утайка или отломки, които може да има. 

След това бавно изсипете виното във фунията, като внимавате да не го разлеете. Ако желаете, оставете виното да престои в съда за кратък период от време, за да може да се аерира преди сервиране. След това поставете тапа, за да затворите бутилката. Виното можете да изсипете в различни съдове за съхранение, включително дамаджани.

Защо е необходимо декантиране и аериране на вино преди дегустация?

Докато виното старее, в бутилката може да се образува утайка. Декантирането ви позволява да отделите утайката, което може да подобри вкуса и външния вид на виното.

Аерирането е процес, при който виното се насища с кислород, за да се предизвика бърза промяна на ароматите и вкуса. То позволява “проветряване” на виното, омекотяване на танините и усещането за киселинност и осигурява по-приятно усещане при отпиване.

Използването на фуния може да бъде чудесен начин да подобрите неговия вкус и вид, особено ако сервирате по-старо и отлежало вино.

Какви марки и модели ще откриете при нас?

В onlinemashini.bg предлагаме голямо разнообразие от фунии за вино, за да отговорим на Вашите нужди. Независимо дали искате да отделите утайката или да аерирате виното си, ние имаме идеалните фунии за Вас. Предлагаме също артикули за целия процес на винопроизводството - машини за пресоване и мелене на гроздето - ръчни преси за грозде или електрически гроздомелачки.
 
Когато стигнете до момента на бутилиране, можете да разгледате нашите предложения за машини за затваряне на бутилки.
 
Предлагаме различни артикули, включително популярната самонивелираща се фуния с клапан FERRARI и универсални фунии FERRARI. Освен това предоставяме избор от размери, от които да избирате, включително с диаметър 10, 15, 21 и 40 см. Без значение от какъв размер се нуждаете, ние можем да Ви го осигурим.

Ние също така предлагаме филтри за нашите фунии, за да гарантираме, че Вашето вино е без утайки и остатъци. Тези филтри са лесни за използване и могат да направят голяма разлика в качеството и вкуса на Вашето вино.

Заповядайте и разгледайте нашата селекция от фунии и аксесоари за винопроизводство. Ние сме уверени, че ще намерите перфектните, които да Ви помогнат да се насладите максимално на Вашето вино. Ще намерите всичко необходимо за правилното оборудване за малки винарски изби.

филтър за фунии

Защо да се доверим на Onlinemashini.bg?

Ние, от OnlineMashini.bg се гордеем с това, че предлагаме уникално пазаруване, съчетавайки първокласно обслужване на клиентите, бърза доставка и висококачествени продукти. 

Разбираме, че бързото получаване на поръчаните продукти е важно, поради което предлагаме бърза и надеждна доставка. Нашите продукти са внимателно опаковани, за да сме сигурни, че ще пристигнат в идеално състояние.

Освен това, ние стоим зад качеството на нашите продукти. Предлагаме само най-добрите фунии и аксесоари за вино и сме уверени, че пазарувайки от нас ще останете доволни!