0876 / 170 044
Всяка една машина

Тапи

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Тапи

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
11 продукта
Тапи коркови 60 бр.+ затапващ механизъм
Комплект за бутилиране на вино от Valbg.   Технически параметри:   Коркови тапи 60 бр. Затапващ механизъм
На склад след 26.06.2024 |
№ в каталога: BG20307
1400 лв.
Уред поставяне на коркови тапи FERRARI
Уред поставяне на коркови тапи FERRARI е предназначен за ръчно затваряне на бутилки с коркови тапи. Преди манипулация с...
На склад |
№ в каталога: BG19681
1000 лв.
Коркова тапа за дамаджана FERRARI, Ф 40 мм
Коркова тапа за дамаджана FERRARI е агломерирана коркова тапа с горен диаметър 40 мм, подходяща за поставяне на да...
На склад |
№ в каталога: BG39885
300 лв.
Коркова тапа за дамаджана FERRARI, Ф 45 мм
Коркова тапа за дамаджана FERRARI притежава диаметър Ф 45 мм и е агломерирана. Предназначена е за дамаджани с обем...
На склад |
№ в каталога: BG39883
400 лв.
Коркова тапа за дамаджана FERRARI, Ф 30 мм
Коркова тапа за дамаджана FERRARI разполага с диаметър Ф 30 мм. Тапата е агломерирана, лесна и удобна за използване.Тех...
На склад |
№ в каталога: BG39886
200 лв.
Коркова тапа за дамаджана FERRARI, Ф 55 мм
Коркова тапа за дамаджана FERRARI е с горен диаметър 55 мм и е подходяща за дамаджана с обем 54 л.Технически параметри:...
На склад |
№ в каталога: BG39884
400 лв.
Агломерирани коркови тапи FERRARI, 24x38 мм, 100 броя
Агломерирани коркови тапи FERRARI, 24x38 мм, се предлагат в опаковка от 100 броя. Препоръчително е да се накиснат...
На склад |
№ в каталога: BG19687
2900 лв.
Херметически тапи за бутилки FERRARI, 3 броя
Херметически тапи за бутилки FERRARI се предлагат в разфасовка от 3 броя и са предназначени за затваряне на бутилки. Хе...
На склад |
№ в каталога: BG22504
500 лв.
Коркова тапа за дамаджана FERRARI, Ф 35 мм
Коркова тапа за дамаджана FERRARI притежава диаметър отгоре 35 мм, диаметър отдолу 27 мм и е предназначена за използван...
На склад |
№ в каталога: BG39887
200 лв.
Коркови тапи Ferrari, 23 x 38 мм
Коркови тапи Ferrari имат размер 23 x 38 мм. Преди бутилиране трябва предварително да се накиснат в топла вода за около...
На склад |
№ в каталога: BG59297
1500 лв.
Агломерирани коркови тапи FERRARI 18619, 26х38 мм
Агломерирани коркови тапи FERRARI 18619 имат размер 26 х 38 мм и са предназначени за затваряне на стъклени бутилки. Пре...
На склад |
№ в каталога: BG22499
3100 лв.

Тапи за вино

Какво представляват тапите за вино?

Тапите за вино се използват за запечатване и херметизиране на вино, след като е било отворено. Те се предлагат в различни форми, размери и материали, а основната им цел е да запазят напитката свежа и да предотвратят навлизането на въздух в бутилката.

Когато виното влезе в контакт с въздуха, то започва да се окислява, което може да промени неговия вкус, аромат и цвят. Този процес може да направи виното кисело и негодно за консумация.

Без значение какъв тип тапа за вино изберете, важно е да я използвате правилно. Уверете се, че е поставена добре в бутилката и съхранявайте на хладно и тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина. 

С правилната тапа можете да запазите вкуса, аромата и цвета на Вашето вино и да продължите да му се наслаждавате дълго след като сте отворили бутилката.

тапи за вино

Какви видове тапи за вино има?

Коркови тапи

Корковите тапи за вино са направени от кората на коркови дървета и са известни със своята еластичност, издръжливост и способност да създават плътно уплътнение. Те са най-традиционният вид тапи за вино и все още са едни от най-предпочитаните в цял свят.

Херметични тапи за бутилки

Те създават уплътнение с помощта на метална скоба. Тези тапи за бутилки често се използват за пенливи вина, тъй като могат да издържат на натиска на карбонизацията.

Вакуумни тапи

Това са тапи за бутилки, които използват помпа за отстраняване на въздуха от бутилката и създаване на вакуумно уплътнение. Те са по-скъпи от другите видове тапи, но са ефективни за запазване на виното свежо за по-дълъг период от време.

Агломерирани коркови тапи

Тези тапи са направени от малки парчета корк, които са залепени плътно едно за друго. Те са по-достъпна алтернатива на тапите от естествен корк и предлагат добра еластичност и уплътнителни свойства.

Разбира се има и други материали, които могат да се използват за тапи, като силикон, пластмаса и метал. Всеки тип тапа има своите предимства и недостатъци, така че е важно да изберете правилната за Вашите специфични нужди и предпочитания.

видове тапи

Предимства и недостатъци

Основното предимство на тапите е да помагат да се запази свежестта на виното, като предотвратяват навлизането на въздух в бутилката. Това може да помогне за удължаване на живота на отворена бутилка вино и да запази нейния вкус и аромат. За по-лесно затваряне на бутилките можете да използвате специални машини за затваряне на бутилки

Друго предимство е тяхната рентабилност. Те се използват за многократна употреба, така че не е необходимо да купувате нова тапа за всяка бутилка вино. За наливане на виното в бутилката пък на помощ идват фуниите

Освен това се предлагат в различни форми, размери и материали, което ги прави подходящи за различни видове вина и бутилки. И накрая, няма как да не отбележим, че са изключително лесни за използване и могат да бъдат поставени в бутилката с просто завъртане или натискане.

Макар че помагат за удължаване на качеството на отворената бутилка, те не винаги са напълно безупречни. С течение на времето кислородът може да проникне в бутилката и да причини разваляне на виното. 

Също така качеството на тапите за вино може да варира в зависимост от материала и начина им на производство. Някои от тях не създават достатъчно плътно уплътнение, за да запазят достатъчно ефективно Вашето вино.

тапи за бутилки

Какви марки и модели ще откриете при нас?

В OnlineMashini.bg предлагаме голямо разнообразие от тапи за вино от водещи производители като Ferrari и VALBG, както и различни аксесоари. При нас ще намерите и всичко необходимо за правилното оборудване за малки винарски изби.

Те се предлагат в различни размери, включително:
  • 23x38 мм
  • 24x38 мм 
  • 26x38 мм
  • както и диаметри от 30, 35, 40, 55 мм. 

 

Всички тапи за вино са изработени от висококачествени материали и са проектирани да създават плътно уплътнение, което ще помогне за запазване на свежестта и вкуса на Вашето вино.

Независимо дали сте професионален винопроизводител или просто обичате да правите свое собствено вино у дома, ние можем да Ви предложим както коркови и агломерирани тапи, така и херметически тапи за бутилки, за да може Вашето вино ще остане свежо и вкусно за по-дълго. Получената течност трябва да ферментира в предназначените за това съдове за вино.

тапи за бутилки за вино

Защо да се доверим на Onlinemashini.bg?

В нашия онлайн магазин може да разчитате на перфектната комбинация от качествени продукти и безпроблемно пазаруване. Освен тапи за вино можете да разгледате и останалите ни категории за винопроизводство. Можете да изберете подходящите за Вас електрически гроздомелачки или да се спрете на ръчни преси за грозде.

Що се отнася до нашите тапи за вино, ние предлагаме богат избор от водещи производители. Корковите тапи се предлагат в различни размери, които са на едни от най-ниските цени в България.

Разбираме, че онлайн пазаруването понякога може да бъде трудно, поради което се стремим да направим процеса възможно най-безпроблемен. 

Нашият уебсайт е изключително лесен за използване, а екипът за обслужване на клиенти е винаги на разположение, за да отговори на всички въпроси, които може да имате.

И след като направите поръчката си, можете да разчитате на бърза и сигурна доставка. Ние работим с надеждни спедиторски фирми, за да гарантираме, че Вашата поръчка пристига навреме и в перфектно състояние.

Ние в onlinemashini.bg вярваме, че отличното обслужване и страхотните продукти трябва да вървят ръка за ръка.