0876 / 170 044
Всяка една машина

Машини за затваряне на бутилки

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Машини за затваряне на бутилки

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
8 продукта
Машина за коркови тапи FERRARI TELMA
Машина за коркови тапи FERRARI TELMA е предназначена за ръчно затваряне на на коркови тапи. Препоръчително е корко...
На склад |
№ в каталога: BG19679
5200 лв.
Стендова машина за затваряне на коркови тапи Mini FERRARI, 60х50х80 см
Стендова машина за затваряне на коркови тапи Mini FERRARI има размери 60 х 50 х 80 см, изработена е от метал и пластмас...
На склад |
№ в каталога: BG39888
14000 лв.
Безплатна доставка
Машина за поставяне на коркови тапи FERRARI ECO, 700х500х800 мм
Машина за поставяне на коркови тапи FERRARI ECO има размери 700 х 500 х 800 мм. Изработена е от метал и пластмаса. Челю...
На склад |
№ в каталога: BG22472
26800 лв.
Безплатна доставка
Машина за затваряне на метални капачки Ferrari Gloria, 26 мм
Машина за затваряне на метални капачки Ferrari Gloria е предназначена за затваряне на капачки с размер 26 мм. Машината...
На склад |
№ в каталога: BG59300
2500 лв.
Машина за затваряне на метални капачки FERRARI EMILY FE 17471
Машина за затваряне на метални капачки FERRARI EMILY е предназначена за поставяне на капачки с диаметър Ф 26 мм. И...
На склад |
№ в каталога: BG19677
4500 лв.
Машина за затваряне на метални капачки FERRARI STRONG, Ø 29 мм
Машина за затваряне на метални капачки FERRARI STRONG, Ø 29 мм, е изработена от метал и пластмаса. Изключит...
На склад |
№ в каталога: BG35171
10600 лв. (-1100 лв.)
9500 лв.
Безплатна доставка
Машина за поставяне на метални капачки FERRARI 17059, Ф 26 мм
Машина за поставяне на метални капачки FERRARI 17059, Ф 26 мм, е изработена от метал и пластмаса. Разполага със система...
На склад |
№ в каталога: BG22479
7500 лв.
Безплатна доставка
Машинка за затваряне на метални капачки FERRARI
Машинка за затваряне на метални капачки FERRARI е изработена от пластмаса и метал. Удобна и лесна е за използване.Техни...
На склад |
№ в каталога: BG19678
1100 лв.

Машини за затваряне на бутилки

Какво представляват машините за затваряне на бутилки и какви видове има?

Машини за поставяне и затваряне на коркови тапи

Тези машини обикновено се използват във винарската индустрия, където коркът е предпочитаният материал за тапи за бутилки. Машините за поставяне на коркови тапи са проектирани да прилагат натиск за поставяне на тапата и закрепването й на място. 

Използването на коркови тапи не само осигурява плътно затваряне, за да се запази качеството и свежестта на виното, но и добавя елегантен щрих към цялостната опаковка.

Машини за поставяне и затваряне на метални капачки

Те се използват за затваряне на бутилки с метални капачки. Тези машини обикновено се срещат в производството на напитки и храни, където металните капачки осигуряват херметично уплътнение, за да се поддържа качеството и свежестта на продукта. 

Те се предлагат в различни видове и са предназначени да поставят капачката върху гърлото на бутилката и да я запечатат, за да осигурят сигурно уплътнение.

Тези машини осигуряват бърз и ефективен начин за затваряне на бутилки, като същевременно гарантират качеството и свежестта на продукта. С правилната машина можете да рационализирате своя производствен процес, да намалите грешките и да подобрите цялостното качество на своите продукти.

Освен затварачки на коркови тапи и метални капачки, съществуват още затварачни машини за винтови капачки

Затварачки

Как се работи с тях?

Машини за поставяне и затваряне на коркови тапи:

 • Започнете, като изберете правилния размер на тапата за бутилката, с която работите.
 • Заредете корковата тапа в бункера или захранващата система на машината за затваряне.
 • Поставете бутилката върху платформата на машината за затваряне и регулирайте машината на правилната височина.
 • Активирайте машината за затваряне чрез издърпване на лост.
 • След това машината ще вкара тапата в гърлото на бутилката и ще я закрепи на място с натиск или механично действие.
 • Извадете бутилката от машината.

Машини за поставяне и затваряне на метални капачки:

 • Започнете, като изберете правилния размер и тип метална капачка за бутилката, с която работите.
 • Заредете металните капачки в бункера или захранващата система на машината за затваряне.
 • Поставете бутилката върху платформата на машината за затваряне и регулирайте машината на правилната височина.
 • Активирайте машината за затваряне чрез лост.
 • След това машината за затваряне ще постави металната капачка върху гърлото на бутилката и ще я нагъне или усуче, за да осигури сигурно запечатване.
 • Извадете бутилката от машината за затваряне.

 

Когато работите с такъв тип машина, е важно да следвате инструкциите на производителя и указанията за безопасност. Някои машини може да изискват редовна поддръжка, като смазване или почистване, за да се осигури оптимална работа. Освен това е важно машините да са настроени правилно. 

Това включва избор на правилния размер на тапа или капачка, регулиране на машината на правилната височина и гарантиране, че приложеното налягане или въртящ момент са подходящи за продукта, който се опакова.

Процесът на винопроизводство е дълъг и преди да се стигне до затваряне на бутилките, гроздето трябва да премине през преса или подходяща гроздомелачка.
уред за затваряне на метални капачки

Предимства

Повишена ефективност

Машините за поставяне и затваряне на тапи и метални капачки могат значително да повишат скоростта и ефективността на процеса на затваряне. Те могат да затварят по-голям брой бутилки, намалявайки времето и труда.

Последователност и точност

Използването на затварачки за бутилки може да помогне да се гарантира, че процесът на затваряне е последователен и точен. Тези машини могат да прилагат натиск с по-голяма прецизност.

Подобрено качество на продукта

Плътното затваряне, осигурено от този тип машини, може да предотврати навлизането на въздух и влага в бутилката, като гарантира, че продуктът запазва качеството си за по-дълъг период от време.

Икономия на разходи

Въпреки че машините може да изискват първоначална инвестиция, дългосрочните икономии на разходите могат да бъдат значителни.

Универсалност

Машините се предлагат в различни модели, което ги прави подходящи за широка гама от продукти. Тези машини могат да поемат различни размери бутилки, коркови тапи и метални капачки, което ги прави универсално решение за затваряне.

Ferrari mini, Ferrari eco

Какви марки и модели ще откриете при нас?


Можете да разгледате всички наши артикули, предназначени за оборудване за малки винарски изби, включително необходимите за производството на вино аксесоари.

В нашия онлайн магазин предлагаме гама от висококачествени машини за затваряне на бутилки с коркови тапи и метални капачки от реномираната марка Ferrari. Тези затварачки са предназначени да рационализират процеса на опаковане, да подобрят ефективността и точността и да гарантират качеството на крайния продукт.

Една от машините, които се предлагат при нас е FERRARI ECO. Тази машина е компактна и лесна за използване, с размери 700x500x800 мм. Може да побере различни размери коркови тапи и е подходяща за използване с различни бутилки.

При нас също може да откриете и машина за затваряне на коркови тапи FERRARI Mini. С размери 60x50x80 см, тази машина е проектирана да бъде поставена на плот и може да затваря до 600 бутилки на час.

За по-голямо и многобройно затваряне на бутилки препоръчваме ръчната машината FERRARI TELMA. Тази машина е способна да затваря до 4000 бутилки на час.

Също така предлагаме още няколко модели машини за метални капачки, включително FERRARI 17059, Ф 26 мм, FERRARI EMILY FE 17471 и FERRARI STRONG (Ø 29 мм, Ø 26 мм). Тези машини са в състояние да работят с различни размери капачки и осигуряват бърз и точен метод за закрепване на метални капачки върху бутилки.

За качествено затваряне на шампанско предлагаме затварачка Champagne Ferrari. Тази машина е специално проектирана да се справи с уникалните изисквания на тапите за шампанско и може да обработва до 1500 бутилки на час.

В допълнение, към затварачки на коркови тапи, при нас може да откриете и гама от съдове за вино, машини за затваряне на метални капачки, тапи и фунии.

Ferrari Champagne

Защо да купим затварачки за бутилки от Onlinemashini.bg?

В Onlinemashini.bg се стремим да предоставяме на нашите клиенти възможно най-доброто обслужване и качество. Ние разбираме защо една машина за затваряне на бутилки трябва да бъде надеждна, поради което предлагаме гама от висококачествени машини от реномирани марки като Ferrari. 

Предлагаме едни от най-ниските цени в цяла България. Предлагаме също така и безплатна доставка за поръчки над определена сума. 

Доставката е бърза и надеждна, като гарантира, че клиентите получават своите поръчки навреме. Ние работим с най-добрите спедитори, за да сме сигурни, че продуктите ни се доставят навреме и в перфектно състояние.

Нашият опитен екип е винаги на разположение, за да отговори на всички въпроси или притеснения, които клиентите може да имат.