0876 / 170 044
Всяка една машина

Съдове за вино

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?
×
Филтрирай

Съдове за вино

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
11 продукта
RDV Italia
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV Italia, INOX, 150 л - Комплект
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV е с обем 150 л и диаметър 510 мм. Предназначен е за фермен...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG77033
82400 лв. (-27500 лв.)
54900 лв.
Безплатна доставка
RDV Italia
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV Italia, INOX, 300 л - Комплект
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV е с обем 300 л и диаметър 620 мм. Предназначен е за фермен...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG77035
1,06300 лв. (-36400 лв.)
69900 лв.
Безплатна доставка
RDV Italia
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV Italia, INOX, 400 л
Неръждаем съд за вино с плаващ капак RDV е с обем 400 л и диаметър 725 мм. Предназначен е за фермен...
2 години |
На склад |
№ в каталога: BG77036
1,29700 лв. (-44800 лв.)
84900 лв.
Безплатна доставка
Стъклена дамаджана FERRARI, 10 л
Стъклена дамаджана FERRARI има обем 10 л и е подходяща за съхраняване на течности. Материалът на изработка на тапа...
На склад |
№ в каталога: BG19689
3400 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI, 25 л
Стъклена дамаджана FERRARI е с обем 25 л, пластмасова оплетка и пластмасова тапа. Предназначена е за съхраняване н...
На склад |
№ в каталога: BG19690
5500 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI, 5 л
Стъклена дамаджана FERRARI притежава обем 5 л и е предназначена за съхраняване и ферментация на ракия, вино, бира, вишн...
На склад |
№ в каталога: BG19688
2000 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI, 34 л
Стъклена дамаджана FERRARI притежава обем 34 л и кръгла форма. Подходяща е за съхраняване на течности, както и за...
На склад |
№ в каталога: BG19691
6200 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI, 54 л
Стъклена дамаджана FERRARI има обем 54 л. Предназначена е за съхранение на алкохол и различни видове други течности. Оп...
На склад |
№ в каталога: BG19692
8300 лв.
Безплатна доставка
Бутилка за вино FERRARI 1004, 0.75 л., 12 броя
Бутилка за вино FERRARI 1004 с вместимост 0.75 л. се предлага в комплект от 12 броя. Технически параметри:   Бути...
На склад |
№ в каталога: BG35173
1900 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI VE D15, 15 л
Стъклена дамаджана FERRARI VE D15 е с вместимост 15 л. Разполага с пластмасова плетка и тапа. Използва се за съхранение...
На склад |
№ в каталога: BG76998
4000 лв.
Стъклена дамаджана FERRARI VE D20, 20 л
Стъклена дамаджана FERRARI VE D20 е с вместимост 20 л. Разполага с пластмасова плетка и тапа. Използва се за съхранение...
На склад |
№ в каталога: BG76999
5200 лв.

Съдове за вино

съд за вино

Тези съдове са предназначени за ферментация и съхранение на вино, но често се използват и за други хранителни течности като зехтин, олио, етерични масла. Този вид уреди са неотменна част от винооборудването, тъй като обработените плодове трябва да бъдат внимателно съхранявани през различните етапи от винопроизводството. Преди това чепките грозде се обработват с гроздомелачки или преси за грозде

Видове съдове за вино

Съществуват няколко основни вида съдове за вино, като по-долу в текста сме извадили информация именно за тях. 

Иноксови/ неръждаеми съдове за вино

Неръждаемите съдове обикновено притежават цилиндрична форма и плоско дъно, като се използват главно за съхранение на виното (джибрите) по време на ферментацията. Изработват се от неръждаема стомана и са специално предназначени за хранителни цели.

Често са оборудвани с плаващ капак със специално уплътнение, което не допуска окисляване на виното. Капакът предпазва и от запрашаване. Притежават 4 стабилни крака и манометър за налягането. Съществуват и стойки за съдове за вино, които са трикраки. Повечето иноксови съдове се предлагат и с гаранция (обикновено 2 години). 

Най-често търсените обеми на иноксови съдове са от 100 до около 400 л, но съществуват и такива с капацитет 10 000 л (предимно за промишлени цели). 

видове съдове за вино

Полиетиленови съдове за вино

Този вид съдове обикновено се произвеждат от високоплътностен полиетилен - HDPE. Те също са специализирани за съхранение на хранителни продукти. Много често се използват при процеса на бурна ферментация. Предимството на тези съдове е, че са леки и удобни за пренасяне. Почистват се бързо и лесно.

Полиетиленовите съдове за вино са много здрави - нечупливи. Пластмасата е дебела и устойчива на удари, лоши атмосферни условия и UV лъчи. Подходящи са за използване на открито или закрито. Капаците за този вид съдове обаче много често се продават отделно.

В много случаи полиетиленовите съдове са оборудвани и с място за канелка. Могат да се използват и за съхранение на фуражи, зърна, плодове, зеленчуци.

Дъбови бъчви за съхранение на вино

След процеса на ферментация повечето вина трябва да се оставят да узреят, за да придобият максимално добър вкус. По време на тази крайна фаза във винопроизводство, виното се съхранява в дървени бъчви. 

В дъбовите бъчви се развива процесът на „стареене“ на виното, който отнема различен период от време в зависимост от сорта грозде и начинът на цялата подготовка на виното. 

Съхранението в дъбови бъчви например ще придаде лек дъбов аромат на крайния продукт. Виното може да абсорбира екстракти от материала на съда, в който бива съхранявано.

Когато се стигне до етапа на разливането на виното в бутилки, най-добре да използвате фунии за по-лесно пресипване. Накрая трябва да се изберат подходящите тапи в зависимост от бутилката.

Предлагани марки и модели от Onlinemashini.bg

Разполагаме с широка гама неръждаеми съдове за вино и дамаджани, но също и с гроздомелачки, преси за грозде и др. Можете да разгледате също машините за затваряне на бутилки, които предлагаме. Може да се възползвате също от добрите ни цени и отлични условия на пазаруване. Предлагаме цялото необходимо оборудване за винарски изби, включително различни аксесоари.

Много добро предложение за съд за вино в нашия сайт представлява моделът RDV Italia INOX с капацитет 100 л. Той притежава плоско дъно и е изцяло изработен от неръждаема стомана. Включен е и неръждаем кран за източване 1/2". Окомплектован е с плаващ капак. 

За по-големи обеми пък можете да закупите неръждаемия съд за вино с плаващ капак RDV Italia - също изработен от INOX. Капацитетът на съда е 400 л. Включен е капак, предпазващ от прах, както и помпа с манометър.

RVD Italia

Защо да закупите от Onlinemashini.bg?

Ние предлагаме бързо обслужване и бърза доставка, като нашите куриери обслужват дори най-отдалечените кътчета на страната. Цените ни са едни от най-ниските на пазара. 

Предлагаме до 3 години гаранция на машините, професионална консултация и възможност за покупка на изплащане с удобни за Вас вноски. Всеки продукт на сайта ни е придружен от подробни технически данни, снимки и видеа. 

При възникнали въпроси винаги можете да разчитате на нашите консултанти, които ще отговорят на всички Ваши въпроси. Можете да се свържете с нас по телефона или чрез имейл запитване.