0876 / 170 044
Всяка една машина

Компостери за всяка градина

Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Търсиш машина?
×
Филтрирай

Компостери

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
2 продукта
HECHT
Градински компостер HECHT 6600, 600 л
Градински компостер HECHT 6600 има обем 600 л и размери 93.3x93.3x80.5 см. Изработен е от изключително здрава ...
До 10-13 работни дни |
№ в каталога: BG75171
18600 лв. (-3700 лв.)
14900 лв.
Безплатна доставка
HECHT
Градински компостер HECHT 3060, 360 л
Градински компостер HECHT 3060 има обем 360 л и е изработен от изключително здрава пластмаса. Подходящ е за компос...
На склад |
№ в каталога: BG75169
10800 лв. (-2301 лв.)
8499 лв.
Безплатна доставка

Компостери

Компостирането е процес, чрез който без да влагате усилия можете да си набавите естествена тор. Представлява обработка на органични отпадъци, извършвана от червеи и други микроорганизми. След завършване на процеса се получава компост - материал, подобен на почва, който може да служи за наторяване в градината.

При процеса на компостиране се използват различни растителни отпадъци от двора - окосена трева, клонки, сухи листа, прецъфтели цветове, плевели. Домакински отпадъци като обелки от зеленчуци, кафе, торбички от чай, черупки от яйца и дървени стърготини също могат да послужат за компост.

Компостери

Стационарни контейнерни компостери

Това са най-популярните модели компостери. Най-често те представляват големи пластмасови (полипропиленови) контейнери с отвор в горната част, през който можете да пускате органичните отпадъци. 

Този вид съоръжения разполагат със заключващ се капак върху отвора, предотвратяващ навлизането на мишки, плъхове или други вредители. След определен период от време (няколко месеца) отпадъците се превръщат в полезна тор. 

Готовият материал се изважда през вратичка, разположена близо до дъното на контейнера. Предимството на стационарните компостери е, че можете да продължавате да пускате отпадъци в горната част, докато в същото време събирате готов компост отдолу.

Причината, поради която стационарният компостер произвежда тор по-бавно (за няколко месеца) е, че отпадъкът не се аерира достатъчно добре. Много трудно например бихте могли да бръкнете в контейнера, за да обърнете компоста и да вкарате кислород. 

Такова обръщане би помогнало за смесването и аерирането на материалите вътре и би ускорило процеса, но самата конструкция на компостера не е подходяща за такова действие.

Някои стационарни компостери имат функции за вградена аерация. Домашните компостери, направени от палети или друг дървен материал, също решават проблема с аерирането, притежавайки една или повече подвижни или отворени страни.

Стационарният пластмасов контейнер работи най-добре, ако е поставен върху почвата.

стационарни компостери

Барабанни компостери

Този вид компостери се състоят от въртящ се барабан, който се задвижва чрез завъртане на дръжката или на самия модул. Те съдържат едно или повече отделения, които пълните и след това затваряте, изчаквайки партидата да узрее, преди да я изпразните. 

Барабанните компостери произвеждат тор по-бързо и са по-ефективни от стационарните, благодарение на аерирането и смесването, което се случва, когато завъртите уреда. 

Този компостер осигурява най-бързия начин за създаване на естествена тор. Отделенията обаче трябва да се обръщат ежедневно и да се проверяват за достатъчно влага. Докато една партида се готви, Вие трупате материали за следващата. 

Барабанни компостери

Наземни отворени компостери

Тези съоръжения разчитат най-вече на действието на различни микроорганизми, които много ускорят компостирането и така се произвежда по-голямо количество градинска тор. Предимството на отворените компостери е, че те са директно свързани със земята, така червеите и хранителните вещества от почвата могат да влизат и излизат с лекота. 

Този вид компостери нямат капак и са напълно отворени в горната си част, където се поставят и отпадъците. Много често биват изработвани от дърво и имат отвори не само отгоре, а и по цялото си тяло, което пък гарантира добро аериране.

Наземни отворени компостери

Предлагани марки и модели от OnlineMashini.bg

В нашия онлайн каталог можете да намерите компостери на чешката марка Hecht - утвърден производител на градинска техника в Европа. Цените на продуктите на Hecht са много изгодни, изложени на постоянна промоция.

Един от най-търсените компостери при нас е компостер Hecht 3060. Този градински уред има капацитет 360 л, като е изработен от изключително здрава пластмаса. Подходящ е за компостиране в по-малки градини, като вентилационните отвори ускоряват процеса на гниене.

Освен тях можете да намерите различни видове косачки за трева (тракторни, палцови, робот), мотофрези, дробилки, резачки, сеялки както и различни инструменти, прикачен инвентар, аксесоари.

Hecht 3060

Защо да закупите компостер от OnlineMashini.bg?

Осигуряваме всякакви категории градинско оборудване. Всички уреди можете да закупите на преференциални цени. При нас имате възможността да пазарувате и на изплащане.

Машините в нашия онлайн магазин се предлагат с до 3 години гаранция, като могат да бъдат доставени до адрес или офис на куриер. 

При възникнали въпроси можете да се свържете с нашите консултанти по телефона или чрез имейл - те ще Ви предоставят всяка информация, която Ви е необходима.