0876 / 170 044
Всяка една машина

Бензинови цепачки за дърва

БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Безплатна доставка за всички поръчки над 69.99 лв
×
Филтрирай

Бензинови цепачки за дърва

Подреди по
Най-продавани
Филтрирай
1 продукта
HECHT
Бензинова машина за цепене на дърва HECHT 6422, 6.5 к.с., 22 т, с Briggs & Stratton XR950 двигател
Бензинова машина за цепене на дърва HECHT 6422 е оборудвана с четиритактов двигател Briggs & Stratton XR9...
3 години |
До 10-13 работни дни |
№ в каталога: BG40436
5,15000 лв. (-1,35100 лв.)
3,79900 лв.
Безплатна доставка

Бензинови цепачки за дърва

При подготовката на големи количества дърва за огрев и нацепване на дървен материал с големи габарити на работния терен, трябва да разчитате на професионално оборудване, което да Ви позволява обработване на големи количества трупи за кратко време. 

На отдалечени обекти без изградена електропреносна мрежа единственото решение са бензиновите цепачки за дърва.

бензинови цепачки за дърва

Какво представляват бензиновите цепачки за дърва?

При автоматизираното нацепване на дървен материал се използват машини за цепене на трупи, като можете да ги срещнете и под наименованието цепачки за дърва. 

Те се различават по характеристики като тонаж, размери на работната зона, тип на зареждане на дървения материал – хоризонтално или вертикално, тип на захранващия източник – електродвигател или бензинов мотор.

Машините за цепене на дърва разполагат с хидравлична помпа, която задвижва бутало, упражняващо натиск върху трупата.

При бензиновите цепачки на дърва за задвижване на помпата се използва 4-тактов бензинов двигател, който осигурява много по-висока мощност и съответно по-голяма сила на натиск. При професионалните модели тя достига до 22-27 тона, а това гарантира качествено нацепване дори на суров дървен материал.

За разлика от 2-тактовия бензинов двигател, при 4-тактовия не е необходимо да смесвате предварително горивото с масло в определени пропорции, посочени от производителя. 

Моделите с 4-тактов бензинов двигател разполагат с отделни резервоари за гориво и за масло. Предлаганите модели бензинови цепачки за дърва обикновено са оборудвани с резервоар за гориво до 3.5 л и резервоар за масло до 0.6 л.

При моделите с хоризонтално зареждане на трупата буталото я избутва към разцепващ клин. Отделен аксесоар, който се монтира допълнително, е повдигаща платформа, с която се улеснява зареждането на материала и подготовката му за нацепване.

При вертикалните бензинови цепачки за дърва трупите се изправят и се поставят върху хоризонтална платформа в основата на машината. Тук има едно много важно правило - трупата да легне плътно върху основата без да е наклонена. 

При наклонена трупа и упражняване на изключителен натиск от 22-27 тона върху нея, тя може да се измести неконтролируемо и да нарани оператора.

Предвидени са предпазна верига и застопоряващи рамки за допълнителна сигурност, като движението на хидравличното бутало се управлява с два контролни лоста.

Предвид възможността за независима работа и необходимостта от местене между различни обекти, бензиновите цепачки за дърва са снабдени с колела и теглич, което ги прави мобилни и лесни за транспортиране.

бензинова цепачка

Характеристики

Тонаж

Това е силата на натиск, която се упражнява върху дървения материал, за да се разцепи. Бензиновият двигател с повишената си мощност осигурява натиск от 22-27 тона.

Бензинов двигател

Използват се 4-тактови бензинови двигатели с въздушно охлаждане с мощност от 3.5/6.5/7 к.с. в зависимост от модела. При избора си обърнете внимание на посочените стойности от производителя за разход на гориво, както и обема на резервоара.
 
При необходимост от по-продължителна работа на терен подберете модел с по-голям резервоар. Разходът на гориво е от порядъка 1-1.5 л/ч. Използва се стандартен безоловен бензин А95.

Времеви цикъл

Това е времето, необходимо за връщане на хидравличното бутало в начално положение. Колкото по-кратко е времето, толкова по-висока е производителността на цепачката.

Предимства и недостатъци

Основно предимство е автономното захранване и възможността за транспортиране до отдалечени работни терени.

За да работи безотказно, бензиновият двигател изисква повече дейности по поддръжка. Освен количеството гориво е необходимо да се следи също така нивото на маслото. 

Отделно трябва да проверявате редовно и нивото на хидравличното масло, необходимо за работата на помпата. Към поддръжката на двигателя също е необходимо да подменяте различни консумативи след определен брой работни часове – свещи, въздушни филтри, и т.н.

Бензиновите цепачки за дърва са значително по-шумни при работа, а наличието на отпадни емисии от двигателя налагат работата им да бъде единствено на открито. 

Операторите на този тип цепачки трябва задължително да използват лични предпазни средства при работа – ръкавици, антифони, предпазни очила или защитен шлем.

бензинова цепачка за дърва

Как да изберем подходящ модел?

Предвид повишената инвестиция за бензинова цепачка за дърва избирането на модел трябва да бъде особено прецизно. Проверете работната площадка и съобразно свободното място изберете модел с хоризонтално или вертикално подаване на материала.

При по-големи габарити на трупите и повече пространство подходящ избор е хоризонтален модел с платформа за повдигане. При ограничено работно пространство, вертикалните цепачки са подходящ избор, но осигурете поне двама оператора за обслужване.

Какви марки и модели ще откриете при нас?

HECHT е доказан производител на цепачки за дърва, на който ние сме директен вносител. Бензиновата машина за цепене на дърва HECHT 6422 е оборудвана с двигател Briggs & Stratton XR950, който е с мощност 6.5 к.с и сила на разцепване 22 т.

Закупувайки цепачка HECHT получавате също 3 години гаранция и безплатна доставка.

Освен бензинови цепачки за дърва, при нас можете да откриете и електрически модели, както и подходящи аксесоари за всяка машина.

HECHT 6422

Защо да се доверим на Onlinemashini.bg?

Можете да избирате между различни машини за цепене на дърва, като детайлната техническа информация може предварително да Ви насочи към най-правилния избор.

При въпроси можем да Ви съдействаме с допълнителна информация за продуктите, а от продуктовата страница можете да изтеглите директно инструкцията за експлоатация, която да Ви насочи допълнително.

Поръчвайки от нас, ще получите бърза и сигурна доставка в рамките на няколко дни. Можете да вземете Вашата пратка до удобен за Вас адрес.