0876 / 170 044
Всяка една машина
Обади се сега
0876 / 170 044
БЕЗПЛАТНА доставка за всички поръчки над 69.99 лв
Блог

Как да изберем инфрачервена картина за отопление?

От Деница Бакърджиева | На 20-12-2022 | Категория Как да избера?
Как да изберем инфрачервена картина за отопление?

Инфрачервените картини съчетават най-новите технологии с високоефективна отоплителна мощност и атрактивен дизайн. Стандартните модели имат размери около 100 x 60 см и могат да се окачват директно на стената.

Повечето варианти, които се предлагат на пазара имат мощност около 500 W, като са подходящи за отопление на около 10 м². Принципът на инфрачервеното лъчение е в концентриране на топлината върху човешките тела и предметите - без тя да се губи във въздуха. 

Благодарение на инфрачервената технология нагревателните картини са изключително енергийно ефективни и екологични, тъй като около 90-95% от мощността им се преобразуват в лъчиста топлина.

Голяма част от картините имат множество интелигентни функции за управление чрез приложение. Разполагат с термостат, функция за автоматично изключване и клас на защита IP20. Времето им за нагряване е до 2-3 минути - бързо осигуряват приятна топлина.

Принцип на работа на инфрачервеното отопление

Инфрачервените отоплители имат способността да нагряват тела, предмети, стени, дори мебели. В следствие на IR лъчите обектите започват да освобождават топлина, а това осигурява възможността за затопляне и на останалата част от помещението.

Инфрачервените нагреватели нямат вентилатор (въздухът не циркулира), което намалява възможността за вдишване на прах и намалява риска от предизвикване на алергии. Осигуряват постоянно ниво на топлина, не позволяват поява на влага, конденз или образуване на мухъл.

Инфрачервените лъчи са благоприятни за сърдечно-съдово здраве, астмата, различни възпаления, мускулни наранявания, кожни заболявания и др. Често се използват в болници и здравни заведения. Инфраред уредите са достатъчно ефективни, както за закрити, така и за открити места. 

*IR отоплението осигурява електромагнитно лъчение, което се създава от фотоните от атомите. Лъчите се назовават инфрачервени, защото се намират в червения електромагнитен спектър.

Принципи на работа на IR отоплението

Предимства и спецификации на инфрачервените картини за отопление

Освен създаването на благоприятна температура и здравословни условия в дома, най-голямото предимство на инфрачервените картини е възможността напълно да се слеят с интериора на Вашия дом. 

В онлайн пространството (както и в нашия сайт) ще откриете всякакви дизайни на инфрачервени картини. Можете да изберете този, който най-много ще подхожда на обзавеждането Ви. (Има фирми, които се занимават и специално с печат на върху инфрачервени панели.)

При изработването на този вид картини обикновено се използват въглеродни нишки, способни да издържат на много високи температури (над 1000°), като градусите на повърхността не надвишават 70-75°. Благодарение на конструкцията и изработката си, нагревателят може да достигне до 90-95% КПД.

Инфрачервените картини се монтират много лесно - просто се окачват на стената и се включват в контакта (някои разполагат със специални шаблони за монтаж). Повечето модели могат да работят и без специален терморегулатор. Оборудването с инфрачервени нагревателни картини е фантастичен начин да се възползвате максимално от жилищното си пространство. Този вид отоплители представляват особено привлекателен вариант за малки апартаменти.

*При покупката на инфрачервена картина трябва да се съобразите с препоръките за обхвата на отопление. Тези нагреватели не могат да обхващат твърде големи, извън указаните стойности за квадратура, площи. 

Най-често са подходящи за жилищни помещения и офиси с локално отопление, като са идеален вариант за допълнително отопление, когато става дума за по-големи помещения.

Инфрачервените нагреватели консумират ли по-малко електроенергия?

Инфрачервените нагреватели (панели, печки, картини и др.) наистина използват по-малко електричество в сравнение с други уреди за отопление. Един обикновен нагревател, който може да отоплява площ до 10 м² в повечето случаи изисква мощност от 1000 W, докато инфрачервен нагревателен панел, предназначен да затопля същата площ, ще изисква само около 500 W, за да постигне същите резултати.

Основната причина, поради която инфрачервените нагреватели изискват по-ниска мощност в сравнение с много други методи за отопление, е, че те разчитат на затопляне на помещенията чрез лъчиста топлина. Самата топлина се концентрира върху тела обекти и не се губи във въздуха.

Конвенционалните отоплителни системи, които работят чрез циркулиращ горещ въздух, са много по-склонни към загуба на топлина, което означава, че трябва да работят повече, за да осигурят необходимите нива на комфорт. 

В по-стари имоти с по-голямо течение и лоша изолация това може да доведе до завишени сметки за ток, тъй като конвекционните нагреватели могат да се затруднят да поддържат стаите достатъчно топли.

Инфрачервените продукти са изключително ефективни и се нуждаят от по-малко енергия. Ако уредът работи с термостат, това ще Ви позволи да програмирате отоплението си за конкретни дни и часове, така че Вашият график за отопление може идеално да съответства на начина Ви на живот.

Инфрачервеното отопление не само Ви дава по-удобен вариант да поддържате подходяща температура в помещенията си: то също така Ви позволява да намалите сметките си за отопление, като използвате минимално количество енергия.

Инфрачервено отопление - икономично

Какво предлагаме ние?

В нашия онлайн магазин можете да откриете голямо разнообразие както от инфрачервени картини за отопление, така и от всякакви други инфрачервени отоплителни уреди.

  • • инфрачервени печки
  • • инфрачервени отоплителни панели
  • • инфрачервени дизелови нагреватели
  • • инфрачервено фолио и подово отопление и др.

Едни от най-популярните и най-изгодни варианти за инфрачервени печки и панели при нас се предлагат от марките Trotec и Hecht. И двата бранда имат широка продуктова линия отоплители с отлично качество. Инфрачервените отоплителни продукти на сайта можете да закупите на изгодна, конкурентна цена.

При инфрачервените картини предлагаме множество дизайни на марката Warmcoin, като артикулите имат включена 2 години гаранция.

Всички поръчки пристигат в рамките на 3 работни дни, като в голяма част от случаите ще получите заявката си още на следващия ден. Доставяме до всяка една точка на страната. От нас можете да закупите и на лизинг - за стоки на стойност над 150 лв.

***

Инфрачервените картини са идеално допълнение към интериора в дома или офиса, като осигуряват и благоприятна температура. Съществуват хиляди варианти за дизайн, всеки може да избере най-подходящия за своя дом. 

Инфрачервените картини имат сравнително достъпна цена и могат лесно да се намерят на пазара. Нямат нужда от специален монтаж и не изискват допълнителна поддръжка. Не се повреждат лесно, защото не притежават движещи се части.

Те са компактни и удобни за използване, могат лесно да се преместват и съхраняват. Съществуват и гъвкави модели картини за инфрачервено отопление, които гарантират още по-голяма практичност.

Инфрачервеното отопление ще Ви осигури максимален комфорт, съчетан с ниски разходи на енергия, здравословна среда и висока екологичност. Не създават шум и са подходящи за използване във всякаква среда.

Деница Бакърджиева снимка
Деница Бакърджиева
Деница Бакърджиева работи като администратор на уеб съдържание и маркетинг в Onlinemashini.bg. Завършила е специалност „Българска филология” в СУ „Св. Климент Охридски“. Занимавала се е с копирайтинг и реклама.
Подобни публикации
Какво масло се слага на къртач?
Смазочните вещества като масло или грес се използват за смазване на инструментите. Така се удължава животът на машините.
Как да избегнете повреда на акумулатора си: избиране на правилното зарядно устройство
Съществуват стандартни и интелигентни зарядни устройства. При избор обърнете внимание на капацитета на зареждане, функциите на зарядното и дали е съвместимо с батерията.
Какъв къртач да си купя? - съвети и насоки
Къртачът служи за разрушаване на бетонни стени, тухли, плочки. Съществуват 4 вида къртача - акумулаторни, електрически, хидравлични и бензинови.